Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κακοήθες Μελάνωμα

Κακοήθες Μελάνωμα

Tου Ντίνου Βγενόπουλου

«Το μελάνωμα αποτελεί όχι μόνο τον πλέον κακοήθη δερματικό όγκο αλλά και έναν από τους πλέον κακοήθεις καρκίνους γενικώς. Μπορεί να διασπαρθεί σχεδόν σε κάθε όργανο ή ιστό του σώματος και να οδηγήσει στο θάνατο μέσα σε ένα χρόνο μετά την υποτροπή του σε απομακρυσμένα σημεία».

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδας και εταίρων(;).
Το αδιέξοδο αποδίδεται στις διαφορές που προκύπτουν σε τέσσερα βασικά θέματα
α) εργασιακά , δηλαδή στην περεταίρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών κ.ο.κ.
β)ασφαλιστικό δηλαδή μείωση συντάξεων, περικοπή επικουρικών , κατάργηση του ΕΚΑΣ
γ)ιδιωτικοποιήσεις , δηλαδή ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
δ) ΦΠΑ
Η χώρα είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα χρέη που δημιουργήθηκαν είτε με δημιουργική λογιστική , είτε με παράλογο δανεισμό , είτε με αναίτιους εξοπλισμούς που …γέρνουν , είτε , είτε…
Το πώς φθάσαμε εδώ είναι γνωστό τοις πάσι, πολύ περισσότερο στους δανειστές οι οποίοι …φροντίζοντας για τη διάσωση της χώρας την «έχωναν» όλα και πιο βαθιά σε χρέη και υποχρεώσεις από όπου ΠΟΤΕ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Αυτή ακριβώς ήταν και παραμείνει η επιδίωξη. Να μείνει δέσμια εσαεί άρα και έρμαιο των θελήσεων και των αποφάσεων του μονεταριστικού κατεστημένου της Ευρώπης.
Η κ. Μέρκελ, οδηγός στην ατμομηχανή του συντηρητισμού, μαζί με τους κολαούζους αυτού του συστήματος θέλει πάση θυσία υποταγή την οποία ξέρει πως θα επιτύχει μόνον αν η Ελλάδα γονατίσει πλήρως, τόσο ώστε να κοπεί ο αέρας και σε άλλες χώρες να θέσουν σε αμφισβήτηση αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.
Καθόλου πρωτότυπο για την Γερμανία , έχει ταυτιστεί πλήρως με τα καλύτερα και τα χειρότερα. Τώρα όπως και στο παρελθόν αποκαλύπτει τον χειρότερο εαυτό σε βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι η Γερμανία ΞΑΝΑ καταστρέφει την Ευρώπη.
Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος, και ναι, η Γερμανία παρά τον όλεθρο που έσπειρε ευεργετήθηκε πολλαπλά από ΟΛΗ την Ευρώπη και όχι μόνο.
Παρά ταύτα, σήμερα, στο πρόσωπο της Ελλάδας κυρίως, αποδομεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα προς ίδιον όφελος.
Εάν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δήλωνε πλήρη υποταγή στις επιλογές Μέρκελ –Σόιμπλε είναι βέβαιο πως την επόμενη στιγμή θα άλλαζε το κλίμα και η συμφωνία θα ήταν θέμα ωρών.
Ποια συμφωνία όμως; Πάμε εκεί που ξεκινήσαμε, εργασιακά, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, ΦΠΑ. Ο μύθος ότι, με αυτού του τύπου τα μέτρα θα έρθει η ανάκαμψη έχει προ πολλού καταρρεύσει και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι μετά από πέντε χρόνια ΚΑΜΙΑ χώρα από όσες εφάρμοσαν αυτά τα προγράμματα ΔΕΝ έχει βρει το δρόμο της. Τον έχει βρει όμως η Γερμανία εκμεταλλευόμενη αυτήν ακριβώς την αδυναμία των εταίρων (;) της. Μόλις δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία τα οποία ΒOΟΥΝ, ένα στα τέσσερα παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας . Πού συμβαίνει αυτό; Στην Πορτογαλία, το…υπόδειγμα του κ. Σόιμπλε, σημειώστε ακόμα ότι, στην Πορτογαλία το 15% των παιδιών μέχρι 15 ετών εγκαταλείπει το σχολείο και εργάζεται στην κλωστοϋφαντουργία υποδηματοποιία που είναι εγκατεστημένη στα Πυρηναία για 30 λεπτά!!! Την ώρα. Το …θαύμα της Μέρκελ…
Λειτουργώντας ως ντίλερ μονοπωλίων, κρατικών μεγάλο εταιρειών –δικών τους-, επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων επιδιώκουν να δημιουργήσουν εργασιακή πεδιάδα, όλα «λίμπα», καθαρό πεδίο ώστε να …μεγαλουργήσουν αυτά τα συμφέροντα.
Αυτή η αντίληψη είναι το «κακόηθες μελάνωμα» της Ευρώπης, απέναντι σε αυτό τον διακηρυγμένο εχθρό της Ευρωπαϊκής επανεκκίνησης υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αντιπαρατεθείς, και αυτός είναι η κατάδειξή του αφενός και αφετέρου να χαράξεις μίαν άλλη πορεία η οποία παρότι φαντάζει και είναι δύσκολη είναι η μόνη που μπορεί να έχει προοπτική για τους λαούς της Ε.Ε
Οι κυβερνώντες, φαίνεται, αντιλαμβάνονται ότι αυτό το μελάνωμα πρέπει να ξεριζωθεί και γι΄ αυτό πρέπει να βρει τον τρόπο να αντέξει γιατί ο χρόνος «ίασης» θα είναι μακρύς για όλη την Ευρώπη.
«Φάρμακο» αποτελεί η άρνηση υλοποίησης αυτών των βάρβαρων πολιτικών που εξοντώνουν τους εργαζόμενους , που «θάβουν» τους συνταξιούχους, που καταστρατηγούν κάθε έννοια κυριαρχίας και καταστρέφουν την ισχυρότερη και σταθερή «βιομηχανία» του τουρισμού.
Ο Ρίτσος το είπε πριν πολλά χρόνια: «μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις