Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιος είναι ο κυρ Λευτέρης, ο διασημότερος ελεγκτής των αστικών λεωφορείων

Πάτρα: Ποιος είναι ο κυρ Λευτέρης, ο δια...
Βγενόπουλος Φάνης

Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης

Όποιος μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία στην Πάτρα, είναι αδύνατον να μην έχει συναντήσει τον κυρ Λευτέρη. Πρόκειται για τον πλέον διάσημο ελεγκτή των αστικών, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα!

Γι αυτό… μερίμνησαν οι φοιτητές που όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν από την πόλη και είχαν την εμπειρία της συναναστροφής με τον κυρ Λευτέρη, χρησιμοποιώντας το λεωφορείο για να μετακινηθούν από και προς το Πανεπιστήμιο.

Έτσι ο κυρ Λευτέρης, αναφέρεται στους φοιτητικούς οδηγούς για την Πάτρα, παλιότερα του είχαν φτιάξει λήμμα στη wikipedia, το όνομά του αναγράφεται σε συνθήματα στους τοίχους, ενώ προσφάτως απέχτησε και σελίδα στο facebook!

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο κυρ. Λευτέρης είναι ο πλέον άτεγκτος ελεγκτής των λεωφορείων! Δεν διστάζει να διαπληκτιστεί με τους παραβάτες, να κόψει πρόστιμα, να τους αναγκάσει να ακυρώσουν νέο εισιτήριο, ακόμη και να τους κατεβάσει από το λεωφορείο.

Εκεί όμως που ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο είναι στη γραμμή Νο 6, για το Πανεπιστήμιο, και μάλιστα σε ώρες αιχμής, όταν δηλαδή είναι γεμάτο από φοιτητές.

Αγαπημένη του φράση «εισιτήρια και κάρτες παρακαλώ», την οποία φωνάζει αμέσως μόλις μπει στο όχημα, για να προσθέσει άμεσα «προχωρήστε πίσω παρακαλώ, το λεωφορείο είναι άδειο»!

Ο κυρ Λευτέρης, θα ελέγξει εξονυχιστικά τα εισιτήρια, για να διαπιστώσει εάν είναι ξαναχρησιμοποιημένο, θα κοιτάξει καλά – καλά το πάσο και μετά θα το επιστρέψει στον κάτοχό του. Και όλα αυτά με αστραπιαίες κινήσεις, ώστε να τους προλάβει όλους.

Ουαί και αλίμονο σε όποιον πιάσει να είναι παράτυπος και αυτό ισχύει για τους πάντες. Νέους, γέρους, μανάδες με παιδιά, ηλικιωμένους.

Αρκετές είναι οι φορές που έχω γίνει μάρτυρας των διαπληκτισμών του κυρ Λευτέρη με επιβάτες. Έχει κατεβάσει από το λεωφορείο, μαθητές που δεν είχαν μαζί τους την κάρτα, αλλά και μαθητές που είχαν την κάρτα αλλά επειδή ήταν σε περίοδο διακοπών Χριστουγέννων ή Πάσχα δεν ίσχυαν.

Και ακόμη περισσότερες είναι οι φορές που έχει διαπληκτιστεί, με τους επιβάτες, διότι ακύρωσαν μικρότερης αξίας εισιτήριο ή δεν είχαν μαζί τους την κάρτα τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις το επιβατικό κοινό παρεμβαίνει υπέρ του ελεγχόμενου και έχουν ανταλλαγεί βαριές κουβέντες, αλλά ο κυρ Λευτέρης δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Ή πληρώνεις ή κατεβαίνεις, είναι το μότο του.

Άλλοτε πάλι, οι επιβάτες παρεμβαίνουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως μια γιαγιά που πλήρωσε το εισιτήριο δυο μαθητών, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους τις κάρτες τους και ο κυρ Λευτέρης είχε φωνάξει στον οδηγό να σταματήσει για να τους κατεβάσει.

Ο κυρ Λευτέρης ως άνθρωπος είναι αρκετά κλειστός. Αποφεύγει τις πολλές κουβέντες με το επιβατικό κοινό.

Πρόσφατα μια κυρία, την ώρα που περιμέναμε στη στάση το λεωφορείο μαζί με τον κυρ Λευτέρη, τον πλησίασε και τον ρώτησε πότε βγαίνει στη σύνταξη. «Και εσένα τι σε νοιάζει;» ήταν η κοφτή απάντησή του.

Όπως και να έχει, είτε συμφωνεί κανείς με τον τρόπο του, είτε όχι, ο κυρ Λευτέρης αποτελεί μια από τις πλέον διάσημες μορφές της Πάτρας, που ελάχιστοι δεν γνωρίζουν.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις