Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Ποια είναι τα μεγάλα οδικά έργα της επόμενης πενταετίας

Δυτική Ελλάδα: Ποια είναι τα μεγάλα οδικ...

Εν αναμονή ακόμα για το Πάτρα - Πύργος

Χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με εξαίρεση την Μεγάλη Περιμετρική έχει μείνει μέχρι σήμερα η Αχαΐα. Η Ολυμπία Οδός στο τμήμα της Πατρών – Κορίνθου είναι υπό κατασκευή ενώ το Πάτρα - -Πύργος δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί. Ωστόσο η τελευταία εντάσσεται στα μεγάλα έργα της επόμενης πενταετίας.

Σήμερα το ypodomes.com παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα φιλόδοξα πλάνα για τα οδικά έργα που θα μας συντροφεύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

1.ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ 475.000.000
Πρόκειται για το γνωστό αυτοκινητόδρομο, συνέχεια της Ολυμπίας Οδού καθώς περνά και από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Προσφατα ακυρώθηκε ο μονός διαγωνισμός και ετοιμάζεται πολλάπλός (8-9 εργολαβίες).

2.ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑ 280.000.000
Είναι ο αυτοκινητόδρομος συνέχεια της Ιόνιας Οδού. Σημαντικός δρόμος που καταλήγει στα σύνορα με Αλβανία και ολοκληρώνει το οδικό πλέγμα της Ηπείρου. Ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, ερώτημα το νούμερο των εργολαβιών.

3.ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 226.000.000
Άγνωστο έργο με άγνωστο αποτέλεσμα. Φορέας Υλοποίησης η Εγνατία Οδός.

4.ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ-ΨΑΧΝΑ) 180.000.000
Εξαγγέλθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Η νέα ετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης με τη νέα μέθοδο της σαλαμοποίησης. Οι δημοπρατήσεις πιθανότατα θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι.

5.ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ 150.000.000
Μελλοντικό έργο που πλέον περισσότερο ταιριάζει ως παρακλάδι του Μορέα παρά ως η νότιο-δυτική απόληξη της Ολυμπίας. Άλλωστε θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο ένωσης με τον αυτοκινητόδρομο προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Η υλοποίηση του μακριά ακόμα.

6.ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ 150.000.000
Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε61 με το τμήμα της Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης να προηγείται. Οι μελέτες σε εξέλιξη, όμως οι πόροι για την κατασκευή του μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν.

7.Ε.Ο ΒΥΤΙΝΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ-ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 100.000.000
'Εργο που συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Το κόστος πολύ μεγάλο αλλά βελτιώνει τη σύνδεση σε ένα από πιο τουριστικά μέρη της χώρας. Ωστόσο και αυτό το έργο ανήκει στην ..μελλοντολογία.

8.ΒΟΑΚ: ΠΑΝΟΡΜΟΣ-ΕΞΑΝΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 65.000.000
Εδώ πάλι είμαστε εν αναμονή της έναρξης των έργων. Έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχουμε ανάδοχο και περιμένουμε να πάρει την έγκριση του Ε.Σ για να κυρωθεί από τη Βουλή και να υπογραφεί. Θα είναι το πρώτο από την παρούσα λίστα που θα το δούμε να υλοποιείται.

9.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 61.800.000
Η Εθνική Οδός Λάρισα-Καρδίτσα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την πετυχημένη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση όταν θέλει και ξέρει πως να το πάρει, μπορεί να κάνει θαύματα.

10.ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 55.000.000
Σημαντικό έργο, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναβαθμιστεί λόγω θέσης. Με δεδομένη τη σύνδεση με το σιδηρόδρομο το μέλλον για το μέλλον της Θρακικής πόλης μόνο θετικό φαίνεται πως θα είναι. Για τη δημοπράτηση μάλλον είμαστε ακόμα μακριά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις