Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Οι νικητές του 38ου Ποδηλατικού Γύρου "Θυσίας"

Οι νικητές του 38ου Ποδηλατικού Γύρου &q...

Επιτυχής και φέτος η αθλητική διοργάνωση

Στις 24 Μαρτίου 2015 ο  Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γ.Σ. Δύμης και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών συνδιοργανώνοντας για τέταρτη συνεχή φορά τον 38οΠοδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ»προς τιμήν του ποδηλάτη Κανέλλου Κανελλόπουλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Eλλάδας και των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων για την Εθνική Επέτειο της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821».

 

OΓύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «Κανέλλος Κανελλόπουλους»Άραξος (Τείχος Δυμαίων)- Λάππα αποστάσεως 11ΚΜ στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, οι συμμετοχές των οποίων έφτασαν τις 239. Οι αθλητές και οι επισκέπτες, κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στην μοναδική ίσως προϊστορική ακρόπολη της Δυτικής Αχαΐας και να θαυμάσουν ένα οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας δάσος, αυτό της Στροφυλιάς. Στην αφετηρία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας,κ. Xρήστος Νικολάου.

Στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ με χρόνο 0:13:52 από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με δεύτερο τον ΝΕΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ και τρίτο τον ΑΧΤΥΠΗ ΑΝΤΩΝΗ από τον Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.

Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ με χρόνο 0:13:59 με δεύτερο τον ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ από Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ και τρίτο τον ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ από ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ.

Στις απονομές που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας του αγώνα στο ξενοδοχείο NiforeikaBeach, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών  κ. Σπύρος Πολίτης και ο Γενικός Γραμματέαςκ.Βασίλειος Διαμαντόπουλος, βράβευσαν τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων κ. Ξενοφώντα Μπαχρά για την συνεργασία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, και τα μέλη της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ για την πολύτιμη προσφορά τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. κ Ξενοφών Μπαχράςσ’ένα σύντομο χαιρετισμό, αφού καλωσόρισε τους αθλητές και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τόνισε ότι είναι επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και του Π.Ο.Πατρών να συνεχίσουν αυτό τον αγώνα και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον 40ο γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και ο αγώνας να γίνει διεθνής. Ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κ.Αχαΐας για την προσφορά τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ειδικά στην φετινή δύσκολη διαδρομή και τελειώνοντας τόνισε την προσφορά του κ. Θεόδωρου Λιακκόπουλου στην άρτια διεξαγωγή του Γύρου Θυσίας τα τελευταία χρόνια  και την προσπάθεια που καταβάλλει έτσι ώστε να πραγματοποιούνται αυτοί οι αγώνες στην πόλη μας.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Απασχόλησης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Άγγελος Διακάτος πραγματοποίησε απονομή ευχαριστώντας και συγχαίροντας  του αθλητές  για τις επιδόσεις τους.

Την επόμενη ημέρα,Τετάρτη 25/3/2015οι αθλητές συνέχισαν με τον κλασικό πλέον αγώνα αντοχής που άρχισε στις 09:15π.μ. στοΜόλο Αγ. Νικολάου και τερμάτισε στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

Οι αγώνας πραγματοποιήθηκαν  προς την τιμήν των ηρώων του 1821.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports