Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τένις: Νικητής στο Indian Wells o Τζόκοβιτς

Τένις: Νικητής στο Indian Wells o Τζόκοβιτς

Απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον πλανήτη, όχι μόνο επειδή αυτό λέει η παγκόσμια κατάταξη της ATP αλλά επειδή απλά είναι οι καλύτεροι, συναντήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην έρημο της Καλιφόρνια, στον τελικό του σπουδαίου τουρνουά Indian Wells, με νικητή (2-1) όπως και πέρυσι τον Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο «Νόλε» παρουσίασε τάσεις... αυτοκτονίας στο τέλος του 2ου σετ επιτρέποντας στον μεγάλο Ελβετό να ισοφαρίσει, ύστερα όμως, όπως το συνηθίζει, ξαναβρήκε την αυτοκυριαρχία του, ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του και κατάφερε να μην αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Φέντερερ, ο οποίος εμφάνισε κόπωση.

Το πρώτο σετ ήταν μονόλογος του Σέρβου, που έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και ύστερα από πολλές ευκαιρίες για break το έκανε στο έκτο γκέιμ, όταν προηγήθηκε 4-2, για να κλείσει το σετ με 6-3.

Ο Τζόκοβιτς «έσπασε» εκ νέου το σερβίς του Φέντερερ στο τρίτο γκέιμ του 2ου σετ και να προηγηθεί 2-1, όμως στη συνέχεια ο αντίπαλός του ανέβασε πολύ την απόδοσή του, βρήκε ρυθμό, άρχισε να ανεβαίνει με επιτυχία στο φιλέ και τελικά έκανε το δικό του (πρώτο) break όταν ισοφάρισε σε 4-4.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι - μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς αν και προηγήθηκε σταθερά πλήρωσε εν τούτοις τα τρία «διπλά λάθη», τα δύο στο υπέρ του 5-4, κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Φέντερερ για να πάρει τρεις συνεχείς πόντους και να ισοφαρίσει (7-6).

Στο τρίτο σετ ο Ελβετός άντεξε έως το 2-2 απαντώντας άμεσα στο break με το οποίο προηγήθηκε ο Τζόκοβιτς στο ξεκίνημα, όμως ο Σέρβος πήρε προβάδισμα 4-2 «σπάζοντας» πάλι το αντίπαλο σερβίς κι εκεί ο Φέντερερ παράδωσε σώμα και πνεύμα «εγκαταλείποντας» το παιχνίδι.

Ο «Νόλε» επικράτησε 6-2, κατάκτησε τον συνολικά τέταρτο τίτλο στη διοργάνωση (όσους και ο Φέντερερ) και συνολικά 50ό στην καριέρα, που ήταν ο δεύτερος για το 2015 μετά το Australian Open στη Μελβούρνη, ενώ έφτασε τους 22 τίτλους σε τουρνουά της σειράς Masters 1000 και απέχει πια μόλις έναν από τον Φέντερερ και πέντε από τον πολυνίκη, Ράφαελ Ναδάλ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports