Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε απόγνωση δεκάδες επιχειρηματίες από τις υπέρογκες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη – ΔΕΙΤΕ "εξωφρενικά" παραδείγματα

Πάτρα: Σε απόγνωση δεκάδες επιχειρηματίε...

Αδυνατούν να πληρώσουν

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει δεκάδες επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι καλούνται από την αρχή του 2015 να πληρώσουν υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αυξήσεις που όπως επισημαίνουν σε όλους τους τόνους αδυνατούν να καλύψουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κι όταν μιλάμε για προς τα πάνω διαφοροποιήσεις των τελών δεν μιλάμε για λίγα ευρώ το μήνα αλλά για ποσά, στην κυριολεξία εξωφρενικά που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να βρεθούν από τους συμπολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πνιγμένοι στα χρέη.

Οι αυξήσεις αυτές μπορεί να ξεπερνούν ακόμα και τα 700 με 1.000 ευρώ το δίμηνο! Όπως τονίζουν επιχειρηματίες περιοχών όπως π.χ. η Οβρυά που επικοινώνησαν με το thebest.gr αυτή η ξαφνική αλλαγή των δεδομένων δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών αφού επί της ουσίας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση.

Φυσικά δεν προτίθενται να πληρώσουν και σκέφτονται να κινηθούν νομικά προκειμένου να βγάλουν άκρη, καθώς όπως υποστηρίζουν από την πλευρά του Δήμου δεν υπάρχει διαλλακτικότητα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η υπέρογκη αυτή αύξηση των τελών προκύπτει από την αύξηση των τετραγωνικών του κτιρίου καθώς, προφανώς ξαφνικά τους χρεώνεται το σύνολο του περιβάλλοντα χώρου. Όπως βλέπετε παρακάτω στους λογαριασμού επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Οβρυά από δίμηνο σε δίμηνο τα δημοτικά τέλη εκτοξεύθηκαν κατά πάνω από 700 ευρώ με αποτέλεσμα πλέον ο συμπολίτης να καλείται να πληρώσει 950 ευρώ αντί των 229 που πλήρωνε μέχρι πέρυσι….

 

 

Σε ανάλογη περίπτωση, επίσης στην Οβρυά, άλλος συμπολίτης καλείται τώρα να πληρώσει 1670 ευρώ για 61 ευρώ όταν μέχρι πρότινος πλήρωνε περίπου 300 ευρώ το μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικό ρεκόρ στην αύξηση των Δημοτικών Τελών από τον Πελετίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις