Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκλήρη κόντρα Βούτση - Βενιζέλου στη Βουλή

Σκλήρη κόντρα Βούτση - Βενιζέλου στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε 50 ημέρες έβαλε την χώρα «σε συνεχή περιδίνηση που δημιουργεί ο ανεμοστρόβιλος των αντιφάσεών της» και «γύρισε» την «απειλή» των πρόωρων εκλογών αναφέροντας ότι «αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει γιατί αυτές οι σκέψεις δεν εγκλωβίζουν τους άλλους αλλά δημιουργούν αυτοεγκλωβισμό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει υποστεί τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. Δεν μπορεί να πάει ούτε σε ρήξη ούτε σε έντιμο συμβιβασμό. Έχει περάσει σε κρίση νομιμοποίησης.

Δεν έχετε κοινωνική εντολή ρήξης με τους εταίρους και δεν έχετε κοινοβουλευτική εντολή συμβιβασμού. Είστε καταδικασμένοι να αντιφάσκετε και να υπεκφεύγετε.

Κάνετε μετακύλιση ευθυνών θα σας φταίνε οι ξένοι. Προσπαθείτε να διαμορφώσετε κοινή γνώμη χαμηλών προσδοκιών».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει μόνο δύο επιλογές «το φλέρτ με το δημοψήφισμα ή τις πρόωρες εκλογές». «Το δημοψήφισμα είναι η επανάληψη των Καννών. Μένουν οι εκλογές. Οι εκλογές είναι μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός τι ψηφίζει. Την υποβάθμιση του, την έξοδο του ή τη σωτηρία της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έτοιμος να στηρίξει και να συνδράμει αρκεί όμως η κυβέρνηση να κάνει στροφή στον ρεαλισμό και γνωστοποίησε ότι έχει στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των ευρωπαικών σοσιαλιστικών κομμάτων προκειμένου να στηρίξουν τη χώρα.

Βούτσης: Μανιφέστο εθελοδουλείας η ομιλία Βενιζέλου

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγόρησε τον τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «μανιφέστο εθελοδουλίας». Ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για κρεσέντο καταστροφολογίας από παράγοντες του εξωτερικού και από πολιτικές δυνάμεις του εσωτερικού.

Χαρακτήρισε «μανιφέστο εθελοδουλείας» την ομιλία Βενιζέλου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαιλογήσει μια σαφέστατη τάση πλήρους δικαίωσης των δανειστών και εταίρων χωρίς ίχνος κριτικής όλων αυτών που επιχειρούν να δυναστεύσουν τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στη Βουλή: Δεν κάνουμε πίσω, δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν οι απειλές

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις