Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

18 Μαΐου η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων

18 Μαΐου η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν 5 ημέρες νωρίτερα

Σε κλίμα σκληρού ανταγωνισμού, αφού αναμένεται να μπει «φρένο» στις μετεγγραφές και να υπάρξει μικρή μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αρχίζουν στις 18 Μαΐου οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή περίπου 100.000 υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου με τη Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου. Παράλληλα, βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας:

• Στις αρχές Μαΐου οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν από το Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου με το οποίο θα προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.

• Στα μέσα Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

• Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθούν από 15 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα (περίπου 70.000) με μικρές μειώσεις στα κεντρικά τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Παράλληλα, αναμένεται να μπει «φρένο» στον αριθμό των μετεγγραφών, καθώς θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στις ομάδες δικαιούχων. Ο συνδυασμός αυτός ωθεί προς τα πάνω τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις