Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τελευταίο «αντίο» στο Βαγγέλη από τα social media - Χιλιάδες οι αναφορές στο ελληνικό διαδίκτυο

Το τελευταίο «αντίο» στο Βαγγέλη από τα ...

Ο κόσμος τον αποχαιρέτισε με κάθε μέσο

Ο θάνατος του 20χρoνου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη προκάλεσε σoκ στο πανελλήνιο και στο ελληνικό διαδίκτυο και έκλεισε με τον πιο τραγικό τρόπο το θρίλερ της αναζήτησής του.

H υπόθεση του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη κυριαρχεί στα social media και με τη βοήθεια του palo pro εξετάζουμε τις αντιδράσεις του ελληνικού διαδικτύου για το διάστημα 14/3 – 16/3 2015.

Σύμφωνα με το palo pro ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κατέγραψε συνολικά 3439 αναφορές (Sites 344, Opinions 7, Facebook 307, YouTube 20, Blogs 215, Twitter 2546). Παράλληλα τα συναισθήματα του διαδικτύου είναι σε συντριπτικό βαθμό αρνητικά συγκριτικά με τα θετικά καθώς η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σχολικό εκφοβισμό (Bullying), αλλά και με τις βαθύτερες διαστάσεις που παραπέμπουν στο ευρύτερο θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα αρνητικά συναισθήματα ανέρχονται σε 2026, ενώ τα θετικά είναι μόλις 49 και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Την ίδια στιγμή τα δημοσιεύματα που κυριάρχησαν την περίοδο 14/3 – 16/3 2015 αντανακλούν την ευαισθητοποίηση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς και την οργή των χρηστών του ελληνικού διαδικτύου για τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης του.

Αίσθηση σύμφωνα με το εργαλείο Top 10 Topics προκάλεσε το δημοσίευμα ότι χιλιάδες likes συγκεντρώνει ένα group στο Facebook με τα μέλη του να προτείνουν τη μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε Σχολή «Βαγγέλης Γιακουμάκης».

Παράλληλα στα δημοσιεύματα που κυριάρχησαν συμπεριλαμβάνεται αυτό που αναφέρεται στο ότι γνωστοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το θάνατο του νεαρού φοιτητή, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα του bullying, όπως επίσης και το δημοσίευμα για τις συγκεντρώσεις πολιτών που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς την οικογένεια του άτυχου φοιτητή.

Στο ίδιο επίπεδο είναι και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δήλωση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ότι το υπουργείο θα επιστρατεύσει κάθε πρόσφορο μέσο που έχει στη διάθεσή του ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Mεγάλη απήχηση έχει και το δημοσίευμα που αναφέρεται στην έκκληση του ιδιωτικού ερευνητή που εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Γιακουμάκη να «ανοίξουν τα στόματα» όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Βαγγέλης οδηγήθηκε στην αυτοκτονία και ότι ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης δεν κλείνει με την ανεύρεση του άψυχου σώματος του νεαρού.

Παράλληλα, μεγάλη απήχηση είχαν και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις καταγγελίες για υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία αναρτήθηκαν σε blog. Μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα σχολίαζαν ότι πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και δεν αποκλείεται να γίνουν και συλλήψεις των διαχειριστών του ιστολογίου.

Συμπερασματικά η ανάλυση των ποιοτικών δεδομένων του palo pro δείχνει ότι οι χρήστες του ελληνικού διαδικτύου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ότι δεν θέλουν να επαναληφθεί ένα παρόμοιο γεγονός και ότι απαιτούν την πλήρη απόδοση ευθυνών καθώς και την τιμωρία των ηθικών αυτουργών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις