Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει την ρατσιστική εκμετάλευση των μεταναστών από τον ιδιοκτήτη πτηνοτροφείου

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει τη...

Ο 51χρονος άνδρας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θησαύριζε σε βάρος τους στην περιοχή της Χαλανδρίτσας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωση του που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη ρατσιστική και απάνθρωπη εκμετάλλευση των επτά (7) συναδέλφων μεταναστών από άνθρωπο σε άνθρωπο και ιδιαίτερα από τον ιδιοκτήτη του πτηνοτροφείου που θησαύριζε σε βάρος τους στην περιοχή της Χαλανδρίτσας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας συνεχίζει ως εξής, «επίσης επισημαίνουμε ότι η υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ευνοούν αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Γι’ αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει δημιουργηθεί μία σύμπραξη μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), μεταξύ των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ,  για την καταπολέμηση των απαγορευμένων διακρίσεων και της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας.

Στόχος είναι η δημιουργία κοινών δράσεων εργαζομένων και εργοδοτών μέσω των οποίων επιδιώκεται να αναδειχθεί η αξία του κοινωνικού διαλόγου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας μέσα στην πολυφυλετική και αλληλοεξαρτώμενη σύγχρονη κοινωνία, σηματοδοτώντας την ανάγκη οικοδόμησης κουλτούρας σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με απώτερο στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού  και εκμετάλλευσης σε χώρους εργασίας.

Θεωρούμε ότι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαιτέρως των μεταναστών βρίσκεται στα ύψη και αυτό γιατί δεν καταγγέλλεται από τους ίδιους λόγω ανέχειας.

Το Ε.Κ.Πάτρας τονίζει ότι όπου υπάρχει ανθρώπινη εκμετάλλευση πρέπει να καταγγέλλεται, διότι μόνο έτσι μπορεί να παταχθεί».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις