Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βαγγέλης Λιόλιος: "Σύνθημα μας είναι το βοηθητικό να επιστρέψει στην κοινωνία"

Βαγγέλης Λιόλιος: "Σύνθημα μας είνα...
Μάτσας Ηλίας

Το Δ.Σ. του Προμηθέα παρέθεσε συνέντευξη για το φλέγον ζήτημα του βοηθητικού του Δ.Τόφαλος

Το βοηθητικό γήπεδο του "Δ.Τόφαλος" έκλεισε για λόγους ασφάλειας δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στον αθλητικό χώρο της Πάτρας και παράλληλα έγινε το πρώτο θέμα κουβέντας στα αθλητικά αλλά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός λοιπόν ο ΑΣ Προμηθέας έδωσε μια συνέντευξη τύπου μέσω του προεδρείου του για να ρίξει όσο περισσότερο φώς μπορούσε στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αλλά και για να αναπτύξει την δική του πρόταση για την επόμενη μέρα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κύριος Λιόλιος αφού ευχαρίστησε για την παρουσία των ανθρώπων του τύπου στην πρόσκληση του Προμηθέα έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για το πώς φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση:

«Το βοηθητικό του Δ.Τόφαλος έκλεισε κατόπιν εντολής της πολεοδομίας. Να ξέρετε ότι στο άκουσμα αυτής της είδησης εμείς αρχικά ήμασταν αντίθετοι. Πιστεύαμε ότι πρέπει αν μείνει ανοιχτό. Δεν είχαμε στοιχεία για ποιο λόγο αλλά διαισθητικά το πιστεύαμε. Στην πορεία έγινε μια κινητοποίηση όλων των σωματείων. ΟΙ καθ’ ύλην αρμόδιοι επί του θέματος , με πρωτεύον τον Πέτρο Μαραθιά, μετά από αρκετό ψάξιμο και μελέτη μας μάζεψαν την Κυριακή, μαζί με την διοίκηση του ΠΕΑΚ και την συντονιστική επιτροπή των σωματείων και ακούσαμε πράγματα απίστευτα.

Όπως λοιπόν ήμασταν οι πρώτοι που στο άκουσμα αυτής της είδησης λέγαμε πως το βοηθητικό έπρεπε να μείνει ανοιχτό, έτσι και μετά τα στοιχεία που μας παρατέθηκαν είμαστε οι πρώτοι που λέμε πως το βοηθητικό όχι μόνο πρέπει να κλείσει αλλά έπρεπε να είχε κλείσει και δυο χρόνια τώρα. Κάποια στιγμή, όχι τώρα όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε ευθύνες. Για ποίο λόγο έμενε ανοιχτό και έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά σας, τα παιδιά μας και προσωπικά τα παιδιά μου. Έμενε ανοιχτό λέγοντας ψέματα. Το γήπεδο αυτό φτιάχτηκε πριν από περίπου 18 χρόνια για βοηθητικό του κεντρικού και βοηθητικές αθλητικές χρήσεις και προορίζοντας να αναδομηθεί και να δημιουργηθούν δύο καινούργια γήπεδα. Δεν συντηρήθηκε όμως ποτέ με αποτέλεσμα προϊόντος του χρόνου να οδηγηθεί σ αυτήν την κατάσταση. Για δύο χρόνια λειτουργούσε ως ακατάλληλο, έχοντας στατικά προβλήματα, εν αγνοία μας. Και ξαφνικά έκλεισε. Και σωστά έκλεισε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Απαξιώθηκε ένα χόρος που μεγαλώσαμε που μάθαμε μπάσκετ, εκατοντάδες κόσμου.

Το βασικότερο πρόβλημα πέρα από το στατικό είναι πως είναι ένα κτήριο που ντρέπεσαι να είσαι μέσα. Το ζούμε όλοι καθημερινά. Ένα κτήριο που στάζει, βρέχει έξω βρέχει και μέσα, που δεν έχει τουαλέτες, αποδυτήρια. Δεν έχει τις ελάχιστες υποδομές να μπορεί κάποιος να αθληθεί. Σύμφωνα με μελέτες μηχανικών το ελάχιστο κόστος στατικής βελτίωσης ανέρχεται στα 100.000 ευρώ! Και από κει και πέρα βλέποντας τι θα βγει στην πορεία.

Αυτά τα χρήματα πρέπει δηλαδή να βάλει η πολιτεία, η γραμματεία συγκεκριμένα, που μέχρι τώρα δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ. Αυτήν την στιγμή βλέπουμε μια νέα Αγυιά. Το βοηθητικό έκλεισε και έτσι θα παραμείνει. Μάλιστα σύμφωνα με την πολεοδομία εφόσον το κτήριο μέσα σε 60 μέρες, δεν παραστεί στατικά επαρκές, υπάρχει εντολή για κατεδάφιση! Όντας επικίνδυνο για τις γύρω περιοχές. Αληθινό αλλά τραγικό! Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Ένα κτηριο που έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια έκλεισε και ενδεχομένως να κατεδαφιστεί.»

Για την αναλυτική πρόταση του Προμηθέα:

«Κάτω από αυτές της εξελίξεις λοιπόν μετά από σοβαρή κουβέντα και περισυλλογή, καταλήξαμε σε μια σοβαρή επώνυμη και συγκεκριμένη πρόταση. Δεν είναι ρόλος μας να αναλωθούμε στο παρελθόν, όχι αυτήν την στιγμή. Έτσι θα χάσουμε το αύριο. Καλούμαστε σαν σωματείο με την πορεία που έχουμε τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε να δώσουμε και σ αυτό μία απάντηση. Σύνθημα μας είναι λοιπόν «το βοηθητικό του Τόφαλος επιστρέφει στην κοινωνία». Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στην πρόταση μας. Αθλητισμός μοναχικός δεν είναι αθλητισμός.

Ο αθλητισμός περιλαμβάνει όλους. Στηρίζουμε τον σχολικό αθλητισμό, τον σωματειακό αθλητισμό και τον μαζικό αθλητισμό. Θα πρέπει λοιπόν να φτιαχτεί ένα σύγχρονο στολίδι του αθλητισμού στο βοηθητικό, όχι απλά να είναι στατικά επαρκές αλλά να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο που θα το ζηλεύουν σε όλη την Ελλάδα. Σ αυτό θα μπούμε μπροστά. Θα πρέπει εκεί να γίνεται χρήση από τον κόσμο από τους δημότες από τα σχολεία αλλά και από την ομάδα  μας. Η πρόταση μας λοιπόν είναι η εξής. Το γήπεδο έγινε από την πολιτεία για τα σωματεία αλλά δυστυχώς η πολιτεία δεν μπορεί να κρατήσει βιώσιμες αυτές τις εγκαταστάσεις. Ζητούμε λοιπόν την αξιοποίηση του γηπέδου από την ομάδα μας. Από τον Προμηθέα για τα επόμενα χρόνια, γύρω στα 25.

Παραχώρηση και αξιοποίηση του γηπέδου. Με στόχο να γίνουν δύο γήπεδα σύγχρονα με ανθρώπινες συνθήκες (αποδυτήρια, τουαλέτες, κερκίδες) για μαζικό αθλητισμό. Να ξανανοίξει στην κοινωνία το γήπεδο. Και τα σωματεία αλλά και τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα ο Προμηθέας, έχοντας βάλει αποκλειστικά την χρηματοδότηση σαν σωματείο, θα μπορεί πια να το έχει αυτό που ψάχνει τόσο καιρό. Ένα δικό του γήπεδο. Θα μπορούσε να το κάνει και αλλού. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε και τις άλλες ομάδες και τον κόσμο. Να επιστρέψει το γήπεδο στην κοινωνία, μακριά από κομματικές επιδιώξεις.

Αυτήν την πρόταση θα την καταθέσουμε τις επόμενες μέρες ως σύλλογος, προκαλώντας μια μεγάλη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πρώτα με τα σωματεία, μαζί σ ένα τραπέζι, την διοίκηση, τα κόμματα, τους βουλευτές, τις ενώσεις και τους θεσμούς. Να πάρουν θέση στην πρόταση μας, επίσημη όχι λόγια. Εάν υπάρχει άλλη πρόταση καλύτερη, δεσμεύομαι εδώ, θα την δεχτούμε.

Η τρίτη λύση θα είναι να γκρεμιστεί. Πρέπει να απαιτήσουμε όλη μαζί, ενωμένοι με μία πρόταση. Διερευνητικά έχουμε μιλήσει με σωματεία και θεσμούς, αρχικά είναι όλοι σύμφωνα. Περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από όλους. Κριτήριο μας σας ξαναλέω, είναι να μείνει μια εγκατάσταση ανοιχτή, να αναβαθμιστεί και να γίνει χρήσιμη στην κοινωνία μας.»

Ο κύριος Λιόλιος δέχτηκε στην συνέχεια κάποιες ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι με την σειρά τους βλέπουν κρητικά το εγχείριμα που προτείνει η διοίκηση του Προμηθέα καθώς δεν έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο προηγούμενο τέτοιας κίνησης. Ο πρόεδρος του ΔΣ επιφυλάχθηκε να αναλύσει το πλάνο και όποιες απορίες υπάρχουν στην συνάντηση που έχει προτείνει στους φορείς και τα σωματεία της πόλης η οποία θα είναι και ανοιχτή για το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports