Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πράγα 2015: Τελικός μεταλλίων στο επί κοντώ (17.05 ΝΕΡΙΤ)

Πράγα 2015: Τελικός μεταλλίων στο επί κο...

Φαβορί για το μετάλλιο Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

Πρώτη φορά στην ιστορία του επί κοντώ μια Ελληνίδα είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όχι μια, αλλά δύο και την Κυριακή (8/3) θα δούμε την Νικόλ Κυριακοπούλου και την Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό της Πράγας (17.05, ΝΕΡΙΤ, Eurosport).

Θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα κάνουν μαζί φέτος. Η Κυριακοπούλου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στη Στοκχόλμη για να απαντήσει η Στεφανίδη στο Φλάγκσταφ (Αριζόνα) και να το επανακτήσει η πρώτη στο Μπέρμιγχαμ ανεβάζοντας το στα 4,80μ.

Η Κυριακοπούλου έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη, η Στεφανίδη ακολουθεί με 4,77μ. Την παραμονή του τελικού οι δύο Ελληνίδες δήλωσαν:

"Δεν έχω να πω πολλά γι' αυτόν τον αγώνα. Αυτό που θέλω είναι να φτάσω κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι να το ξεπεράσω. Από εκεί και πέρα η πορεία του αγώνα εξαρτάται και από την κατάσταση στην οποία θα είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες", είπε η Στεφανίδη. Η Κυριακοπούλου σχολίασε από την πλευρά της "αν με ενδιαφέρει κάτι είναι να βρεθώ στα φετινά μου επίπεδα. Αν γίνει αυτό τότε θα έχω κάνει σωστά τη δουλειά. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, καθώς μετέχουν πολύ δυνατές αθλήτριες".

Ο τελικός θα ξεκινήσει από τα 4,40μ. Απούσα θα είναι η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ που υπέστη θλάση στον προκριματικό. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο, Ανζέλικα Σιντόροβα, η Γαλλίδα Μαριόν Φιακ και οι δύο με 4,75μ. διεκδικούν επίσης το χρυσό μετάλλιο.

Νωρίτερα (16.40) ο Αντώνης Μάστορας αγωνίζεται στον τελικό του ύψους. Ο Θεσσαλονικιός πήρε το εισιτήριο το Σάββατο (6/3). Ακόμη σε ένα μεγάλο τελικό θα αγωνιστεί ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος ζει και προπονείται στην Αθήνα.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports