Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία στο ΙΚΑ – Πώς ν’ αποφύγετε τις ουρές

Πάτρα: Άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία στο ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Δεκάδες συμπολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν

Γερά νεύρα έπρεπε να διαθέτουν όσοι Πατρινοί βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο κεντρικό κτίριο του ΙΚΑ στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου. Στο γραφείο του μητρώου στην κυριολεξία είχε προκληθεί το αδιαχώρητο αφού εκατοντάδες ασφαλισμένοι είχαν προσέλθει αξημέρωτα για να εξυπηρετηθούν.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr συμπολίτισσα που πήγε στο ΙΚΑ για να πάρει βεβαίωση ότι δεν είναι πλέον ασφαλισμένη και να την προσκομίσει στην Πρόνοια, περίπου στις 11:00 το πρωί εξυπηρετούνταν το νούμερο 88 ενώ εκείνη πήρε χαρτάκι με τον αριθμό… 336!

Φυσικά η κοπέλα δεν μπορούσε να περιμένει, έκανε άλλες δουλειές που είχε κι επέστρεψε στις 12:30. Και τότε όμως η σειρά λίγο είχε μειωθεί αφού το αριθμός που είχε περάσει ήταν μόλις το 125!

Όπως ήταν λογικό λόγω αυτής της κοσμοπλημμύρας πολλές δεκάδες ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετήθηκαν και θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν άλλη μέρα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ανάλογη εικόνα επικρατούσε σε πολλά ΙΚΑ ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων να υποχρεωθεί να εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: Μόνον οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους.

Παράλληλα, καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015 έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Επίσης, η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ika.gr χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις