Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση - Τί περιλαμβάνει για το ρεύμα, την επιδότηση ενοικίου και τα κουπόνια σίτισης

Το Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση...

Κατατέθηκε στη Βουλή

Πολύς λόγος έχει γίνει για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση, το οποίο για την κυβέρνηση αποτελούσε μία πρώτης τάξεως προτεραιότητα (και βασικό πυλώνα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ).

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται λοιπόν να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με μέτρα που θα αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι προβλέψεις για το ρεύμα

Στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την παροχή δωρεάν ρεύματος έως 300 kwh μηνιαίως σε κύριες κατοικίες νοικοκυριών που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Πιο συγκεκριμένα αυτό αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση με το άρθρο 1, ενώ ακόμη εξασφαλίζεται η επανασύνδεση ατελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση του κομμένου ρεύματος σε δικαιούχους των οποίων η παροχή είχε διακοπεί ως και την 31.01.2015, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται.

Επιδότηση ενοικίου και κουπόνια σίτισης

Επιπρόσθετα, προβλέπεται επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά, καθώς και η χορήγηση κουπονιού σίτισης σε φτωχούς. Η διαβούλευση του σχεδίου νόμου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Προτεραιότητα για την συγκεκριμένη επιδότηση  θα δοθεί στα νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά και σε αστικές περιοχές.

Με το άρθρο 3, διασφαλίζεται η σίτιση φυσικών προσώπων που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είτε με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο και τρόπο, μέσω των υφιστάμενων δομών ή νέων μέσω των αναπτυξιακών συμπράξεων.

Η καταγραφή των αναγκών και ατόμων με ανάγκες σίτισης, καθώς και η καταγραφή των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και ωφελούμενων από δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας των ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων, θα αποτελεί βασικό άξονα της συγκεκριμένης παρέμβασης.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις