Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Ξεκίνησε σήμερα η έκθεση «Το δάσος, μια ζωντανή κοινότητα» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Πάτρα:Ξεκίνησε σήμερα η έκθεση «Το δάσος...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ξεκίνησε σήμερα 2 Μαρτίου 2015, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, η έκθεση με τίτλο: «Το δάσος, μια ζωντανή κοινότητα».

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Μουσείο Ζωολογίας και Μουσείο Βοτανικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

 

Η έκθεση έχει σχεδιασθεί από τη ΜΚΟ GoodPlanet, προσφέρεται σε μετάφραση από το Γαλλικό Ινστιτούτο και εμπλουτίζεται από πρόσθετο υποστηρικτικό υλικό των συνεργαζόμενων Μουσείων. Στόχος της δράσης αυτής είναι οι μαθητές και όχι μόνο, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό να γνωρίσουν το δάσος και τον φυσικό κόσμο, να τον κατανοήσουν, να τον αγαπήσουν και κυρίως να εντοπίσουν τους κινδύνους που καραδοκούν λόγω της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και τον κομβικό ρόλο που παίζουν «οι πνεύμονες πρασίνου» στην επιβράδυνσή της.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στις αίθουσες του ΜΕΤ από τις 2 Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ θα υλοποιηθούν παράλληλα εκπαιδευτικές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου κατά τους μήνες Μάρτιο και Μάϊο.

 

Η Κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαϊου 2014, ώρα έναρξης 18.00, με θέμα «Προστατεύουμε το Δάσος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις