Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φαρμακοποιοί Αχαϊας: "Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των φαρμακοποιών που φοροδιαφεύγουν"

Φαρμακοποιοί Αχαϊας: "Να δημοσιοποι...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δυσαρέσκεια για τις αποκαλύψεις σχετικά με τους φαρμακοποιούς που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκειά του και χαρακτηρίζει ανεύθυνα δημοσιεύματα του διαδικτύου περί εκατομμυριούχων φαρμακοποιών από την πόλη της Πάτρας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

"Είναι σε όλους γνωστό ότι από την εργασία του φαρμακείου τέτοια εισοδήματα δεν μπορούν να αποκομιστούν, ούτε σε 4 ανθρώπινες ζωές. Είναι επίσης γνωστό ότι το φορολογικό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων είναι τόσο διάφανο, ώστε από τις ίδιες τις κρατικές υπηρεσίες θεωρείται πως οι φαρμακοποιοί είναι ο πλέον ειλικρινής κλάδος, στις φορολογικές του δηλώσεις. Κανένας επίσης δεν υποχρεώνει το φαρμακοποιό να έχει ως μοναδική ενασχόληση το φαρμακείο και να μην ασκεί άλλου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες, ούτε επίσης αποτελεί καθολικό στοιχείο το δεδομένο πως συγγενικά πρόσωπα κάποιων φαρμακοποιών α’ βαθμού, μπορεί να διαθέτουν αμύθητες περιουσίες. Ο τρόπος όμως που είναι διατυπωμένα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργεί στους πολίτες την αίσθηση του φαρμακείου χρυσορυχείου και αυτό αποτελεί, τραγική τουλάχιστον, ειρωνεία για πολύ μεγάλη μερίδα συναδέλφων που δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν ούτε τις οικογένειές τους από τα εισοδήματα του φαρμακείου.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές υπηρεσίες, αντί να προχωρούν σε διαρροές που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, καλό θα είναι να δημοσιοποιήσουν ονόματα, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, ως έχουν υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά, και να αποφεύγουν πρακτικές οι οποίες σπιλώνουν επαγγέλματα και κοινωνικές ομάδες".


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Δύο φαρμακοποιοί στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή - Δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις