Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα λάθη της τρόικας έριξαν κυβερνήσεις στην Ελλάδα - Ο πρώην επικεφαλής της Citigroup Bill Rhodes στους Fiscal Times

Τα λάθη της τρόικας έριξαν κυβερνήσεις σ...

Μη πρακτική η εμμονή στο υφιστάμενο πρόγραμμα

«Όλες οι εκτιμήσεις που έγιναν από την τρόικα ήταν άστοχες.  Οι υποθέσεις ήταν λάθος. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν λάθος. Και αυτοί συνέβαλαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, και των επόμενων κυβερνήσεων» είπε ο πρώην επικεφαλής της Citigroup Bill Rhodes μιλώντας στους Fiscal Times.

Ο Rhodes υποστήριξε ότι όσο περισσότερος χρόνος σπαταλιέται πριν αρχίσουν οι σοβαρές διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος η κρίση να επιδεινωθεί

Ο αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν δύσκαμπτες από την αρχή του προγράμματος και τόνισε πως η «ατελής τρόικα» δεν βοηθήσει.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα της χώρας, το οποίο χάνει τεράστια ποσά εσόδων από τη μη-συμμόρφωση και το οποίο αν και θα έπρεπε να διορθωθεί γρήγορα, πέντε χρόνια αργότερα έχει αλλάξει πολύ λίγο.

Κατά τον ίδιο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η αδυναμία να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη ως μέρος των συνομιλιών το 2010. «Δεν υπήρχε επαρκής σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο να είναι ρεαλιστικό, και πήρε πάρα πολύ καιρό να κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό θα έπρεπε να έχει αρχίσει σχεδόν αμέσως» ανέφερε.

Ο Rhodes σημείωσε πως ο ελληνικός λαός έχει «βαρεθεί» από τα λάθη που έχουν συσσωρευτεί, και ότι αυτό φέρνει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αντιμέτωπο με τον σκεπτικισμό και τον κυνισμό του κοινού.

«Νομίζω ότι το βασικό ζήτημα είναι Τσίπρας και Βαρουφάκης να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που να αισθάνονται ότι μπορούν να πουλήσουν στους ψηφοφόρους τους ως βιώσιμο, και το οποίο οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να δεχθούν» τόνισε.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να είναι «πρακτικοί» για το τι μπορούν να περιμένουν, καθώς επιμένοντας στην τήρηση μιας προϋπάρχουσας συμφωνίας δεν μπορούν να δώσουν προτεραιότητα σε μια πρακτική λύση. «Εάν οι Ευρωπαίοι επιμένουν πάρα πολύ στο τύπο και όχι στην ουσία θα πρόκειται για λάθος», είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

«Ενδείξεις προόδου» για λύση στο Eurogroup - Σήμερα η συνεδρίαση

 


 

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις