Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Έντονες διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια δίπλα από το σχολείο

Ηλεία: Έντονες διαμαρτυρίες  για τα σκου...

Πύργος

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, που λειτουργεί στην περιοχή της Ρήγα Φεραίου, λόγω των τεράστιων όγκων σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των μικρών μαθητών.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», μέσα στο προαύλιο του σχολείου, τα ποντίκια κάνουν «πάρτι» κάθε ημέρα ενώ τα παιδιά δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν το διάλλειμα στο προαύλιο. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», κάδοι που βρίσκονταν σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, έχουν μεταφερθεί επί της οδού Ρήγα Φεραίου, κοντά στο σχολείο με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Επίσης, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, ανέφεραν πως από την συγκέντρωση σκουπιδιών στην περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, τόσο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την οδό Ρήγα Φεραίου και την πάροδο του σχολείου όσο και για τα μικρά παιδιά που επιχειρούν να περάσουν απέναντι την οδό με την βοήθεια της σχολικής τροχονόμου που βρίσκεται στο σημείο, που όμως, δεν είναι ορατά από τα οχήματα.

 

Σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία

 

Η κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους μήνες ο δήμος του Πύργου, με τα σκουπίδια στους δρόμους και τις γειτονιές, εντοπίζεται και σε άλλα σχολεία της πόλης, όπου οι μαθητές, τός της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των μολύνσεων, λόγω της καθημερινής συσσώρευσης απορριμμάτων στους κάδους. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, η εικόνα αποτελεί παράδειγμα, όπως τονίζουν γονείς και κάτοικοι της Ρήγα Φεραίου, καθώς από την ευρύτερη περιοχή τα απορρίμματα δεν έχουν μαζευθεί – σε αρκετά σημεία – από τις αρχές του έτους.

 

Προσπάθειες μεταφοράς

 

Από την άλλη, ο δήμος του Πύργου, σύμφωνα με πηγές, έχει στη διάθεσή του, ακόμα 700 περίπου τόνους για μεταφορά σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, ωστόσο αυτούς δεν μπορεί να τους μεταφέρει λόγω κολλημάτων που έχουν προκύψει στην ανεύρεση χώρου ο οποίος θα λειτουργήσει ως σταθμός μεταφόρτωσης.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή, ξεκίνησε την προσπάθεια μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας Καθαριότητας, σε χώρο πλησίον της Αγροτέκ στην περιοχή της Συντριάδας, ωστόσο η κίνηση αυτή, διεκόπη από την παρέμβαση της αστυνομίας.

Ο δήμος του Πύργου βρίσκεται πλέον με «δεμένα» τα χέρια καθώς ακόμα και τα απορριμματοφόρα παραμένουν γεμάτα με σκουπίδια εδώ και πάρα πολύ διάστημα, κάτι που δεν επιτρέπει να γίνει αποκομιδή σε κάποιες περιοχές που χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Πάντως εκείνο που αναφέρουν φορείς, σύλλογοι και πολίτες του δήμου Πύργου, είναι να βρεθεί άμεσα μια λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αρκετά.

 

Πηγή:patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις