Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τένις: Βασιλιάς της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Τένις: Βασιλιάς της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος κατέκτησε τον 8ο τίτλο του, επικρατώντας του Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για πέμπτη φορά το Αυστραλιανό Όπεν. Ο Σέρβος Νο1 νίκησε για τρίτη φορά στον τελικό τον Άντι Μάρεϊ και πλέον έχει 8 Grand Slam τίτλους.

Πριν από επτά χρόνια ξεκίνησε η σχέση αγάπης του Νόβακ Τζόκοβιτς με τη Μελβούρνη. Όταν απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά και σήκωσε για πρώτη φορά το τρόπαιο που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο τενίστα Νόρμαν Μπρουκς στον τελικό με αντίπαλο τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.

Το όνειρο του Σέρβου από όταν ήταν μικρός ήταν να κατακτήσει το Γουίμπλεντον που έχει δύο τίτλους πλέον, το απωθημένο του παραμένει το Ρολάν Γκαρός, αλλά το Αυστραλιανό Όπεν είναι η σταθερά στην καριέρα του και ο Νόρμαν ο αχώριστος φίλος του.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε για πέμπτη φορά το πρώτο Grand Slam της χρονιάς και έχει πλέον οκτώ Grand Slam τίτλους. Είναι ο πολυνίκης του Αυστραλιανού στο επαγγελματικό τένις (σ.σ. ο Ρόι Έμερσον έχει έξι από το 1961 μέχρι το 1967).

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο νίκησε 7-6 (7-5), 6-7 (4-7), 6-3, 6-0 τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό. Είναι η τέταρτη ήττα του Σκωτσέζου στο παιχνίδι τίτλου στο Αυστραλιανό Όπεν, οι τρεις εξ αυτών έχουν έρθει με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports