Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-Πότε ορκίζεται-Ποιοι πάνε για Υπουργοί

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για κυβέρνηση ...

Σε ψήφο ανοχής προσανατολίζεται το ΠΟΤΑΜΙ

Στις 10.30 σήμερα το πρωί συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία θα στηρίζεται από 162 βουλευτές.

Επαφές θα έχει ο κ. Τσίπρας και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα κινηθεί στην κατεύθυνση ψήφου ανοχής προς την κυβέρνηση. Άλλωστε, χθες, έγινε φανερό ότι ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝ.ΕΛ. δεν χωράνε στην ίδια κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κυβέρνησης που θα συμμετέχει το ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο έσπευσε να ανταποδώσει τα ...αισθήματα.

Μετά το ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σήμερα Δευτέρα, είναι πολύ ποιθανόν ο Αλέξης Τσίπρας να ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας και η ορκωμοσία της κυβέρνησης να γίνει την Τρίτη το απόγευμα, ή την Τετάρτη το πρωί.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αν και έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διστάσει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την συνεργασία, Τσίπρα - Καμμένου.

Ο Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι ακούγονται για Υπουργοί

Στη νέα κυβέρνηση, οι ΑΝ.ΕΛ. θα έχουν πιθανόν μόνον έναν Υπουργό.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται για Υπουργοί: Γιάννης Δραγασάκης (Οικονομικών ή Αντιπρόεδρος), Γιάννης Βαρουφάκης, Γιάννης Μηλιός, Ευκλείδης Τσακαλώτος (όλοι για Υπουργεία του Οικονομικού Τομέα), Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Πουλάκης, Όλγα Βαλαβάνη και Νίκος Κοτζιάς (για το Εξωτερικών), Κώστας Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου (για το Παιδείας), Νίκος Παππάς (Επικρατείας), Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής (Υγείας).

Αλέξης Τσίπρας: ο νεότερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου για την νίκη του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα και τους σταυρούς σε Αχαϊα και Πάτρα ΕΔΩ

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα και τους σταυρούς στην Αιτωλοακαρνανία ΕΔΩ

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα και τους σταυρούς στην Ηλεία ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις