Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη η συγκίνηση κατά την υποδοχή της σορού του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας - Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία

Μεγάλη η συγκίνηση κατά την υποδοχή της ...

Ο Μητροπολίτης Σπυρίδων εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, κλήρος και λαός υποδέχθηκε στο νησί της Κεφαλονιάς το απόγευμα τη σορό του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα που εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών.

Πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί από νωρίς, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, απ’ όπου ξεκίνησε η πομπή που θα μετέφερε τη σορό του μακαριστού αρχιερέως στον Μητροπολιτικό  ναό του Αργοστολίου όπου και ετέθη σε λαικό προσκύνημα.

Το σκήνωμά του συνόδευσαν, ο εκτελών χρέη τοποτηρητού Κεφαλληνίας, Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, Μητροπολίτες από όλα μέρη της Ελλάδας, ιερείς από το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μοναχές από την Ι.Μ. του Αγίου Γερασίμου, η βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, υποψήφιοι βουλευτές,μέλη της δημοτικής Αρχής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του inkefalonia.gr, απ’ όπου οι φωτ. και το βίντεο, η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας και η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας» συνόδευσαν τη σορό, μαζί το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και τους σπουδαστές της ΑΕΝ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το «ξέσπασμα» σε λυγμούς  ιερέων για τους οποίους ο μακαριστός Μητροπολίτης, αποτέλεσε τον πνευματικό τους πατέρα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό ιερό ναό Κεφαλληνίας, στο Αργοστόλι.

*Το παρών από την Πάτρα θα δώσει σίγουρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος, ο οποίος και τυγχάνει Κεφαλονίτης στην καταγωγή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις