Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σε κοινή πλεύση για τα δυο λιμάνια

Ηλεία: Σε κοινή πλεύση για τα δυο λιμάνια

Κατακόλου και Κυλλήνης

Την κοινή τους θέση για  ενίσχυση της δυναμικής των δυο λιμανιών της Ηλείας (Κατακόλου καιΚυλλήνης) μέσω δράσεων επικοινωνίας, που να έχουν  ουσιαστικά αποτελέσματα, μετέφεραν χθες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.  Απ. Κατσιφάρα και στον Αντιπεριφερειάρχη  Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, οι Πρόεδροι των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Κατακόλου και Κυλλήνης κ.κ. Λ.  Βαρουξής και Ν. Μοράντ αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Πάτρα.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ΤαμείουΚυλλήνης κ. Μοράντ, ζήτησε  από τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Αγγελόπουλο ενέργειες  με ουσία ώστε να υπάρξουν ορατά  θετικά αποτελέσματα  και  όχι  δράσεις  άνευ αποτελέσματος.

Eπίσης,  ο  κ. Μοράντ τόνισε ότι η πίεση που ασκείται από λιμάνια και οι δράσεις σε γειτονικούς νομούς είναι ορατές στην Ηλεία και χρήζουν προσεκτικών κινήσεων, ώστε να  μην υπάρξουν στο μέλλον ζημιές στην τοπική οικονομία του νομού. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λ.  Βαρουξής  επεδίωξε να πείσει  τον κ. Κατσιφάρα και τον κ. Αγγελόπουλο για την ιδιαίτερη δυναμική των δυο λιμανιών της Ηλείας, την ξεχωριστή θέση που κατέχουν στην τουριστική  και εμπορική κίνηση και ως εκ τούτου και στην ξεχωριστή προσέγγιση που πρέπει να δοθεί από την Περιφέρεια, όσον αφορά ειδικές επικοινωνιακές δράσεις ανάπτυξής  τους.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα τα οποία  ήδη εκτελούνται στο λιμάνι του Κατακόλου, στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του όσον αφορά τον παρακαμπτήριο δρόμο «Λαστέικα – Αγ. Ιωάννης» καθώς και στην δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2015  να ανακοινωθεί η δημοπράτηση των έργων ανάπλασης της χερσαίας ζώνης.

Όσον αφορά  το λιμάνι Κυλλήνης ζήτησε από τον κ. Μοραντ  να  τον ενημερώσει σε νέο ραντεβού αναλυτικότερα για τις ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι Κυλλήνης, ώστε να ληφθεί μέριμνα για την επίλυσή τους από την Περιφέρεια.

Ο κ. Αγγελόπουλος από την πλευρά του ενημέρωσε τους δυο Προέδρους των λιμενικών ταμείων ότι  έχει στα σκαριά σχεδιασμό επικοινωνιακής προβολής των λιμένων της Περιφέρειας και δεσμεύτηκε να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημα της ξεχωριστής ανάδειξης των δυο λιμανιών της Ηλείας, κάτι το οποίο διεκδικούν από κοινού οι Πρόεδροι των δυο λιμενικών ταμείων.

 

Πηγή:patrisnews.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις