Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνομιλώντας με τον Άι–Βασίλη – Οι συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά και η ανάγκη για ένα εισόδημα

Πάτρα: Συνομιλώντας με τον Άι–Βασίλη – Ο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Θέμης μιλά στο thebest.gr για τον ρόλο του αγαπημένου παππούλη με τη λευκή γενειάδα

Με ένα βλέμμα που γελά, μέσα στην κόκκινη στολή του, ο Θέμης από τις παραμονές των Χριστουγέννων βρίσκεται μπροστά από τη φάτνη στην πλατεία Γεωργίου, χτυπώντας το κουδουνάκι του. Πίσω από τη λευκή γενειάδα κρύβεται ένας νέος άνδρας από την Πάτρα, ο οποίος «φόρεσε» τον ρόλο του αγαπημένου παππούλη μικρών και μεγάλων, του Άι Βασίλη, με βασικό  κίνητρο την απόκτηση ενός εισοδήματος μιας και δουλειά σε μόνιμη βάση δεν υπάρχει.

Αν και στην αρχή δεν ένιωθε άνετα, πλέον είναι ένας χαρούμενος Άι- Βασίλης που προσεγγίζει τρυφερά τα παιδιά.«Αυτή είναι η Τρίτη χρονιά που ντύνομαι Άι- Βασίλης. Κάτι η ανάγκη για λεφτά μιας και δεν εργάζομαι, κάτι που είχα ένα γνωστό φωτογράφο και με προσέγγισε αυτός, είπα το ναι. Είναι μια καλή οικονομική λυση  γι΄αυτές τις δέκα μέρες» λέει στο thebest.gr .

Αλλά στην πορεία είδε την όλη διαδικασία σαν ένα τρόπο να καταλάβει κι αυτός καλύτερα τα Χριστούγεννα μιας και δεν είναι πλέον παιδί και η ενηλικίωση συνήθως «σκορπάει» τη μαγεία των Χριστουγέννων την οποία τόσο εύκολα καταφέρνουν να βιώσουν τα παιδιά.

«Στην αρχή ντρεπόμουν λίγο , αλλά μετά συνήθισα. Μετά από 2-3 μέρες ήταν μια χαρά. Μπορούσα να προσεγγίσω πιο εύκολα τον κόσμο, αισθανόμουν και πιο άνετα μέσα στη στολή κάνω και τον χαβαλέ μου. Έτσι καταλαβαίνω κι εγώ τα Χριστούγεννα πλέον. Μέσα από τα παιδάκια και τη χαρά τους».

Τα παιδιά αρχικά μπορεί να διστάζουν να προσεγγίζουν τον Άι – Βασίλη αλλά τελικά παίρνουν το θάρρος και του ζητουν, τι άλλο, παρά δώρα. «Παιχνίδια ζητούν τα παιδιά και μόνο .Κούκλες και κουκλόσπιτα τα κορίτσια και ποδοσφαιράκια τα αγόρια. Πολλές φορές τα παιδάκια ντρέπονται. Έρχονται ζητούν το δώρο τους και φεύγουν».

Ωστόσο δεν έχουν λείψει και τα συγκινητικά δυσάρεστα περιστατικά. «Μου έχουν τύχει δυσάρεστα περιστατικά. Έχει τύχει να έρθει παιδάκι που πάσχει από κάποια ασθένεια να με αγκαλιάσει, να μου χαϊδέψει τη γενειάδα. Θυμάμαι  ένα παιδί  με σύνδρομο down που ήρθε τρέχοντας από μακριά να μας αγκαλιάσει έναν έναν τους Αι – Βασίληδες. Εκεί κατάλαβα τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για κάθε παιδάκι».

Ο Άι – Βασίλης αυτές τις μέρες είναι και πρωί και απόγευμα έξω από τη Φάτνη. Ο κόσμος σταματά , τον προσεγγίζει αλλά πλέον είναι λιγότεροι αυτοί που βγάζουν φωτογραφία με τον επαγγελματία φωτογράφο που είναι μαζί του.«Ο κόσμος είναι λιγότερος και  πλέον δεν βγάζουν πια πολλές φωτογραφίες. Και λόγω κρίσης γίνεται αυτό αλλά και η τεχνολογία έχει κάνει τη «ζημιά» της εδώ. Βγάζουν με το κινητό δωρεάν».

 

Ο Θέμης πιθανολογεί ότι και του χρόνου θα φορέσει την κόκκινη στολή και τη λευκή γενειάδα. Ο ίδιος δεν ζήτησε κάτι από τον Άι – Βασίλη. «Εγώ το μόνο που ζητάω είναι να έχει δουλειά όλος ο κόσμος. Τίποτε άλλο. Για το 2015 εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα, σε όλους τους τομείς για τον καθένα ξεχωριστά και για την κοινωνία συνολικά».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις