Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κεραυνός Αγίου Βασιλείου: Το καμάρι του δημοτικού διαμερίσματος Ρίου που διαπρέπει και "βλέπει" Γ' Εθνική

Κεραυνός Αγίου Βασιλείου: Το καμάρι του ...
Μάτσας Ηλίας

Διοίκηση, προπονητής και παίχτες, μια γροθιά, τονίζουν πως το απολαμβάνουν και όπου πάει

Ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για φέτος στο τοπικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις, όπως την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, και που βρίσκεται με το τέλος του πρώτου γύρου ήδη 10 βαθμούς μπροστά στην Α’ κατηγορία και μάλιστα με 14 συνεχόμενες νίκες και ένα ρεκόρ που χάθηκε την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την τεράστια επιτυχία της ομάδας) και ρίχνει κλεφτές ματιές στην Γ’ εθνική. Πράγμα πρωτόγνωρο για τα τοπικά δρώμενα της περιοχής και για ένα χωριό όπως ο Άγιος Βασίλειος.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο στέκι της ομάδας αλλά και ποδοσφαιρικό-αθλητικό και εν γένει σημείο συγκέντρωσης και εστίασης της περιοχής του Αγίου Βασιλείου, το πολύ όμορφο Mirabeau και συναντήσαμε τους σημαντικότερους άξονες τις φετινής (και όχι μόνο) επιτυχίας. Τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χρυσανθόπουλο, τον γενικό γραμματέα κ. Μάκη Αβραμόπουλο, τον προπονητή της ομάδας κ. Θεόδωρο Πατρώνη αλλά και τον αρχηγό της ομάδας κ. Διονύση Ζαφειρόπουλο. Ο Κεραυνός λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Έχει ξεφύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας. Μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να καταλάβει που οφείλεται η πορεία της ομάδας. Μπορείς να διακρίνεις όραμα, ομοιογένεια, διακριτούς ρόλους αλλά και αλληλοσεβασμό. Το κλίμα της ομάδας είναι αυτό που κάνει την διαφορά και φαίνεται απ τις δηλώσεις όλων. Γι αυτούς δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός αλλά το μέλλον , με αποτέλεσμα να το διασκεδάζουν και αυτό να έχει άμεσο αντίκρισμα στο γήπεδο , στο οποίο βγαίνει στο έπακρο η δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι μας δήλωσαν προπονητής, αρχηγός και διοίκηση:

Θ.Πατρώνης : Το μυστικό της ομάδας φέτος είναι ότι η ομάδα έχει γίνει οικογένεια . Υπάρχει ένα τρίπτυχο, διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίχτες. Όταν δεν αναμιγνύετε ο ένας στα πόδια του άλλου και απλά υπάρχει αλληλοσεβασμός, οι ομάδες έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Έχουμε ίδια φιλοσοφία με την διοίκηση. Στον κεραυνό το θέμα δεν το βλέπουμε κοντόφθαλμα, το βλέπουμε μακροπρόθεσμα. Έχουμε φτάσει την ακαδημία κοντά στα 150 παιδιά, τα επόμενα 4-5 χρόνια ο στόχος είναι η ομάδα του Κεραυνού να έχει παιδιά από την γύρω περιοχή, συν 2-3-4 καλές προσθήκες να χει μια αξιόλογη ομάδα. Αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε βάλει και πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο. Για εμάς, δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, το χουμε συμφωνήσει και με την διοίκηση. Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια να είμαστε γεμάτοι. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά και θέλουμε να το κερδίζουμε, άμα μας αξιώσει ο θεός να πάρουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε στο μπαράζ και είμαστε καλύτεροι απ τους άλλους, τότε θα το δούμε. Για να ανέβεις κατηγορία, υπάρχουν πολλοί παράμετροι, οι οποίοι πρέπει να αξιολογηθούν ώστε ο κεραυνός να μην έχει την τύχη άλλων ομάδων που ανέβηκαν και ήταν πυροτεχνήματα. Τώρα από κει και πέρα είναι καθαρά θέμα πρόεδρου και διοίκησης. Τους στόχους σε μια ομάδα τους θέτει ο πρόεδρος. Η διοίκηση του Κεραυνού και ο κύριος Χρυσανθόπουλος το χει πολύ καλά στο μυαλό του.

Για την φετινή πορεία… Έχουμε πέρα από καλούς παίχτες ,καλούς χαρακτήρες. Έχουμε εξαιρετικά(καλά) αποδυτήρια, και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ο Κεραυνός έκανε ένα πολύ έξυπνο τρικ(νεοτερισμό και πρωτόγνωρο για την κατηγορία θα πω εγώ) μ έφερε ένα τρίμηνο νωρίτερα από πέρσι, για να αξιολογήσω την ομάδα. Όταν δεν μπαίνεις στο πετσί και στα χαρακτηριστικά που έχει μια ομάδα δεν μπορείς σε 15 μέρες το καλοκαίρι να αξιολογήσεις πράγματα. Όταν βλέπεις όραμα ταυτίζεσαι, δεν είχα την ανάγκη να πάω να δουλέψω κάπου για δυο μήνες , και γ αυτό δέσαμε. Τα παιδιά κάνουν κατάθεση ψυχής. Όταν δουλεύεις απ τις 6.30-7 η ώρα και έρχεσαι 6 η ώρα για προπόνηση(ή το καλοκαίρι στην προετοιμασία ), από 12 ώρες δουλεία και δεν έλειπε κανένας. Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε μια συνεργασία είναι να είναι καλός άνθρωπος , δεν φτάνει να είναι καλός παίχτης.

Κ.Χρυσανθόπουλος: Εμείς πήραμε προπονητή όχι για σήμερα, για δυο βδομάδες, όπως είπε και ο κόουτς το στοίχημα είναι να χτίσουμε κάτι που να μπορεί ο Κεραυνός να πρωταγωνιστεί και να στέκεται στα πόδια του , να μην εξαρτάται από κάποιον Χρυσανθόπουυλο που ήρθε έβαλε λεφτά και μετά χαθήκαμε . Ο στόχος είναι και τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα να αξιοποιηθούν μετά σε κάποιο πόστο , κοντά μας. Εάν μπορούν επαγγελματικά. Δεν είχαμε παράπονο από τον προηγούμενο προπονητή, ούτε δεν ήταν καλός. Δεν πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει . Ο Κεραυνός, το χω ξαναπεί,  ήταν και πέρσι καλή ομάδα.

Αγαπάμε το κεραυνό και όλες αυτές τις ομάδες χωρίς υποχρέωση. Στόχος είναι να φτιάξουμε κι ένα γήπεδο με χόρτο, ταυτόχρονα προσπαθούμε και βελτιώνουμε και το υπάρχον. Το φυσικό χόρτο δεν έχει να κάνει με το αν βρεθούμε στην Γ’ εθνικη. Το οικόπεδο του γηπέδου που παίζουμε αυτήν την στιγμή είναι παραχώρηση του ΟΣΕ και το γήπεδο είναι δικό μας. Στόχος της ομάδας να σταθεροποιηθεί και να εδραιωθεί στο Α’ τοπικό.  Η διοίκηση την θέλει την άνοδο, αλλά δεν είναι μόνο θέμα διοίκησης. Να τελειώσουμε την χρονιά καλά, θα συζητήσουμε και θα δούμε.

Δ.Ζαφειρόπουλος: Η διοίκηση δεν δημιουργεί προβλήματα, μόνο λύνει, δεν δίνει δικαιώματα γκρίνιας. Δεν χαλάσει τίποτα την ομοιογένεια μας, την σχέση μας. Και αυτό είναι και το σημαντικό που φαίνεται και στο γήπεδο. Σημαντικό επίσης είναι ότι όλοι μας , και αυτοί που ήρθαν φέτος, δεν έχει σκεφτεί κανένας τι θα κάνει το καλοκαίρι. Είμαι τρία χρόνια εδώ, δεν έχω σκεφτεί να πάω αλλού, που θα είμαι το καλοκαίρι κτλπ. Μας καλύπτουν τα πάντα. Σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε υπάρχουν παιδιά απ τις αντίπαλες ομάδες που λένε μακάρι να ερχόμουν στην ομάδα σας. Ότι ζούσα σε Β’ και Γ’ εθνική ζω κι εδώ από θέμα οργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό σ αυτό το επίπεδο να έχεις τον γιατρό σου, τον φυσιοθεραπευτή σου, το μασάζ κτλπ . Εδώ που έχουμε φτάσει δεν γίνεται να μην το σκέφτεσαι για την άνοδο, αλλά πρωτίστως κοιτάμε να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά και το επόμενο παιχνίδι, να είμαστε γεμάτοι. Δεν έχει ακουστεί στα αποδυτήρια η λέξη πρωτάθλημα.

Μ.Αβραμόπουλος: Ο Θόδωρος(σ.σ. Πατρώνης) ήταν στόχος απ το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς . Βλέπαμε ότι έχουμε καλή ομάδα και θέλαμε να επενδύσουμε στο μέλλον της ομάδας (ακαδημίες κτλπ. ), σκεφτήκαμε λοιπόν ότι ένας άνθρωπος κατάλληλος για να αναλάβει όλο αυτό το πακέτο είναι ο Πατρώνης. Ήμασταν stand by με την πρώτη ευκαιρία να τον αρπάξουμε. Ο Κεραυνός τα τελευταία 4 χρόνια πήρε τίτλους Β’ κατηγορίας μετά από δύο χρόνια πήρε τίτλο Α1 κατηγορίας. Δεν είμαστε φωτοβολίδα. Μαθαίνουμε, δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Δουλεύουμε ώστε η ομάδα σε τρία-τέσσερα χρόνια να μην χρειάζεται τον Χρυσανθόπουλο και τον κάθε Χρυσανθόπουλο για να σταθεί και να ορθοποδήσει.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο πλαίσιο της οργανωτικής πρωτοπορίας του Κεραυνού, η ομάδα είναι η μόνη στην κατηγορία της που έχει ομάδα δορυφόρο, το Δρέπανο, με απώτερο σκοπό του χρόνου η ομάδα παίδων του συλλόγου να συμμετέχει στην ανδρική ομάδα του Δρεπάνου.

Ο Κεραυνός επίσης έχει αναπτύξει συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΟΚ σε επίπεδο τεχνογνωσίας και υλικού στο κομμάτι των ακαδημιών. Μία ακόμα κίνηση η οποία συναντάται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports