Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κ. Ρουμελιώτης: "Είναι δύσκολο να συνδυάσεις τον κοινωνικό ρόλο με τον πρωταθλητισμό"

Κ. Ρουμελιώτης: "Είναι δύσκολο να σ...

Τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα στο μπάσκετ

Ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα στο μπάσκετ Κώστας Ρουμελιώτης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

"Ασχολούμαι επαγγελματικά μόνο με το μπάσκετ. Έχω κάνει τη δουλειά για την οποία με πήρε ο Απόλλωνας σε τρεις ομάδες, πιστεύω σημαντικές, τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, όπου ήμουν και προπονητής της πρώτης ομάδας. Πρέπει να πω ότι ένιωσα μια έκπληξη με την προσέγγιση που μου έκανε ο Απόλλωνας και πρέπει να το πιστώσουμε αυτό στη διοίκηση, γιατί σε δύσκολους καιρούς αποφάσισε να ακολουθήσει ένα δύσκολο δρόμο. Να επενδύσει δηλαδή στις Ακαδημίες, φέρνοντας προπονητή από την Αθήνα, προπονητή από τη Σερβία, που σημαίνει ένα οικονομικό κόστος. Ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να φέρει πιο βραχυπρόθεσμους στόχους.

Ας μιλήσουμε για το αναπτυξιακό του Απόλλωνα και τι κάνουμε εμείς εδώ. Ο κόουτς Χριστόπουλος μίλησε προηγουμένως για τον κοινωνικό ρόλο. Ο δεύτερος είναι ο ρόλος που ανέφερε ο κ. Φραγκοπαναγιώτης, ο οποίος είναι πολύ δύσκολος: Να βγάλουμε από τον Απόλλωνα αθλητές που στο μέλλον θα μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και όπως μου είπε ο Βασίλης Λιανός σε μια συζήτησή μας, να βγάλουμε στην αρχή παίκτες που να αποτελούν τον έβδομο, όγδοο, ένατο παίκτη. Δηλαδή, να έχουν πραγματική συμμετοχή στην ομάδα κι όχι απλώς να την συμπληρώνουν.

Οι δυσκολίες είναι να συνδυάσεις τον κοινωνικό ρόλο με τον πρωταθλητισμό. Οι Ακαδημίες σήμερα έχουν ένα σημαντικό αριθμό παιδιών χωρίς να έχει γίνει μια επιλογή. Από αυτά τα παιδιά είναι δύσκολο να βγάλεις αθλητές για την Α1 μόνο με τη δουλειά. Πως θα το κάνουμε; Αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών και μπαίνοντας σε μια διαδικασία επιλογής. Αφήνω στην άκρη τον κοινωνικό ρόλο γιατί ο Απόλλων τον ασκεί με επιτυχία για πολλά χρόνια. Θα μιλήσω για το δεύτερο, το ταλέντο. Εμείς πρέπει να βρούμε το πρωτογενές υλικό στις μικρές ηλικίες, να έχουμε ένα δίκτυο σε όλη την Πάτρα και την Πελοπόννησο για να βρούμε τα ταλέντα. Το ταλέντο πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ο χαρακτήρας και να είναι έτοιμο το παιδί να θυσιαστεί για το άθλημα, το δεύτερο είναι η αθλητική ικανότητα και το τρίτο οι αθλητικές επιδεξιότητες.

Έχοντας αποκτήσει μια τεχνογνωσία στις μικρές ηλικίες, και δυστυχώς η προπόνηση στην Ελλάδα γίνεται με εμπειρικό τρόπο, ανέλαβα να την μεταδώσω στον Απόλλωνα.

Πως γίνεται αυτό στον Απόλλωνα; Εδώ έχουμε ένα ασκησιολόγιο για ηλικίες 7-17 ετών, το οποίο έχει δοθεί σε όλους τους προπονητές με την έλευσή μου, για τον τρόπο που θέλουμε να οργανώσουμε τις Ακαδημίες βήμα-βήμα. Επίσης, φυλλάδια για πιο προχωρημένα παιδιά με ατομικές προπονήσεις τα οποία διανέμονται καθημερινά στους προπονητές. Με “playbook” για να ελέγχεται εάν κάνουμε σωστά την δουλειά μας ή όχι. Επίσης, με πρωτοβουλία του κ. Μιχαλόπουλου και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό, προπονήσεις μας έχουν περάσει στο διαδίκτυο και μπορείτε να δείτε τη δουλειά μας. Γιατί στον Απόλλωνα έχουμε ένα πρόβλημα και δεν το λέω για να κάνω κριτική. Κάνουμε μια δουλειά η οποία δεν ξέρω κατά πόσο έχει περάσει προς τα έξω. Χαίρομαι για όλα τα σωματεία που γράφονται πράγματα γι’ αυτά που κάνουν. Λέω: Ο Απόλλωνας υπάρχει; Εμείς τι κάνουμε; Γιατί σ’ αυτή τη ζωή –δυστυχώς- σημασία έχει τι φαίνεσαι και όχι τι είσαι. Έχουμε κάνει μια σημαντική δουλειά που δεν την έχω δει πουθενά.

Για να πετύχουμε εμείς στο στόχο μας πρέπει να βρούμε τα ταλέντα, να τα εντάξουμε από νωρίς σε αυτό το προπονητικό πρόγραμμα, να έχουμε υπομονή και στήριξη από τη διοίκηση σε μακροχρόνια βάση, να εκπαιδεύσουμε τους γονείς και να τους πείσουμε να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε ειδικούς, γιατί από την υπερβολική αγάπη μπορεί να κάνουν κακό στα παιδιά τους. Να δημιουργήσουμε ένα επιστημονικό επιτελείο που να δουλεύει πάνω στις Ακαδημίες, με γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κ.ο.κ., πράγματα που η διοίκηση προσπαθεί ήδη να κάνει κ.ά.

Έχουμε περάσει τους αθλητές –ειδικά του εφηβικού- από εργομετρικό. Διάβασα κάποιες ανακρίβειες. Ότι αυτό αφορά τη δουλειά των προκατόχων μου, η οποία είναι πάρα πολύ καλή. Διάβασα ακόμα για άσχημα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι εδώ. Υπάρχουν αποτελέσματα τα οποία είναι πάνω από το μέσο όρο αθληρών της Α1. Υπάρχουν αποτελέσματα που υστερούμε λίγο και αποτελέσματα που είμαστε ισουψείς. Μπορείτε να τα δείτε, και να δείτε τη σύγκριση με αθλητές επιπέδου Α1.

Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Αυτό που έχω διδαχθεί από παιδιά όπως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Λαρεντζάκης που πέρασαν από τα χέρια μου είναι ότι χρειάζονται θυσίες. Εμείς απέχουμε αρκετά από αυτό, δηλαδή να μεταδώσουμε στα παιδιά τον τρόπο που γίνεται. Το καλό στον Απόλλωνα πέρα από το συμμετοχικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι του μπάσκετ μέσα στο συμβούλιο, άνθρωποι που το έχουν υπηρετήσει με επιτυχία σαν προπονητές και σαν παίκτες. Θυμάμαι το Βασίλη Λιανό σαν παίκτη. Ο κ. Φραγκοπαναγιώτης έχει δουλέψει πολύ για τον Απόλλωνα, έχει δουλέψει και προπονητικά στην Πάτρα.

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην είναι ειδικοί, αλλά είναι συνεχώς αρωγοί στη δουλειά μας, η κα Νιάρου, ο κ. Μιχαλόπουλος, ο κ. Καμίσης που είναι από τους πιο εκλεκτούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην Πάτρα. Η προσπάθεια είναι δύσκολη και δεν είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως λένε. Δεν ξέρουμε καν αν θα είμαστε εκεί. Η προσπάθεια δεν είναι αυτά που γράφονται στον Τύπο, «γιατί η Απολλωνιάδα δεν έχει παίκτες στην εθνική ομάδα». Η Απολλωνιάδα δεν έχει παίκτες στην εθνική ομάδα, γιατί η εθνική έχει αθλητές γεννημένους το 1997. Η Απολλωνιάδα στο παιδικό, που είναι τώρα εφηβικό, έχει γεννημένους το 1998. Η προσπάθεια γίνεται και στα παιδιά μικρότερων ηλικιών. Αν συνεχιστεί αυτή η δουλειά, αν υπάρξει υπομονή κι αν εσείς τη στηρίξετε για το καλό της Πάτρας θα έχει επιτυχία.

Οι συνεργάτες μου είναι πολύ καλοί και δουλεύουν πολλές ώρες. Είναι ο Σάκης Βελής, προπονητής στο ανδρικό και παιδικό της Απολλωνιάδας, ο Πέταρ Πέτροβιτς εξαιρετικός προπονητής ατομικής βελτίωσης, ο Βασίλης Καπερώνης πρώην παίκτης του Απόλλωνα που έχει την ευθύνη για το μίνι και τμήματα των Ακαδημιών, ο Γιώργος Τσιγκιρδίνης στις Ακαδημίες και στην  οργάνωση του προγράμματος, η Ράνια Γκοτσοπούλου η οποία έχει φτιάξει ουσιαστικά το γυναικείο τμήμα του Απόλλωνα με πολύ αγάπη για το μπάσκετ, ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος που δουλεύει στις μικρές ηλικίες και ο Παντελής Θωμάς ένα νεαρό παιδί που βοηθάει στις Ακαδημίες και σε άλλα τμήματα".

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Βασίλης Λιανός, γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Carna, ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος θα αναλάβει πρωτοβουλία τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να γίνει μια διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση με τις τοπικές Ενώσεις μπάσκετ και βόλεϊ, «ώστε να έχει νόημα η δουλειά που κάνουμε".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports