Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Η ουσία του Πολυτεχνείου δεν είναι... η κομματική καπήλευση και τα Βουλευτιλίκια"!

"Η ουσία του Πολυτεχνείου δεν είναι...

Δήλωση του Πολιτευτή Αχαΐας της ΝΔ Δ. Τριανταφυλλόπουλου για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή τον εορτασμό της 41ης Επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου,ο Πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Δυστυχώς,στο πέρασμα των τεσσάρων και πλέον δεκαετιών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου,η ουσία και τα πραγματικά μηνύματα του δύσκολου εκείνου αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επικράτηση της Ελευθερίας στη χώρα, ξέφτισαν,αλλοιώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, ενίοτε προσωπικούς  ή και κομματικούς.

Πολλοί απ' εκείνους που πρωταγωνίστησαν ή απλά έζησαν τα γεγονότα εκείνα, καπηλευόμενοι αιματηρούς αγώνες και σπουδαία ιδεώδη, φόρεσαν τελικά "ακριβά ταγέρ και κουστούμια" μετά βουλευτικού μανδύα, μεταλλάχτηκαν εν καιρώ και σε πολλές περιπτώσεις άφησαν πίσω τους συντρίμμια,υπηρετώντας ξένες προς τις ιδέες του "Πολυτεχνείου" πολιτικές.

Κόμματα, ακουμπώντας σ'εκείνους τους αγώνες του '73, εξελίχθησαν, ανδρώθηκαν και έγιναν κάθε άλλο παρά ταυτόσημα των ιδανικών της εξέγερσης.

Ακόμα και σήμερα, με "χρωματιστές" σημαίες,συνεχίζουν να θεωρούν τους αγώνες εκείνους "δικούς τους" κι όχι εθνικό ορόσημο της πατρίδας,γιατί έτσι συμφέρει ή έτσι άλλες πολιτικές δυνάμεις τους επέτρεψαν δογματικά να χρησιμοποιήσουν.

Σήμερα,ένα είναι σίγουρο! Η ουσία της Επετείου,δεν είναι το αλλεπάλληλο σπάσιμο των Πανεπιστημίων, δεν είναι η υποκινούμενη κατάληψη σχολείων με μηδενική γνώση πολλών συμμετεχόντων για τα γεγονότα του '73, δεν είναι η τραγική χρήση της εξέγερσης για ν'αναρριχηθούν κάποιοι στην εξουσία και που μπορεί να έχουν εν μέρει τις ρίζες τους σ'εκείνα τα γεγονότα, αλλά σε τίποτα δεν ταυτίζονται με την υπευθυνότητα και την αγνή ορμή των τότε ηρωϊκών νεολαίων.

Ας κρατήσουμε αθόρυβα την ουσία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου κι ας μην συνεχίζουν κάποιοι να επιχειρούν να φορέσουν κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά κοστούμια, πάνω στο αίμα, στο σύνθημα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία", γιατί απλούστατα αυτό αποτελεί...βλασφημία"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις