Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ανακυκλώνω στην πηγή": Σε θετική κατεύθυνση το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την διαλογή των απορριμάτων στην πηγή

"Ανακυκλώνω στην πηγή": Σε θετ...

Ανακοίνωση του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού συνεταιρισμού

Σε θετική κατεύθυνση το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή υποστηρίζει το ΚΟΙΝΣΕΠ "Ανακυκλώνω στην πηγή". Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

 

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την χτεσινή τοποθέτηση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο με την εισήγηση του αντιδήμαρχου κ.Κορδά, για την υιοθέτηση της αναγκαιότητας-και μόνης λύσης, ανακύκλωση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.

 

Εμείς σαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανακύκλωσης στην πηγή, έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή εκατόν πενήντα έξη (156) τόνων χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου το τελευταίο δεκάμηνο (που κατά  60%  θα πήγαιναν στην Ξερόλακκα) εκτιμάμε σαν θετικό βήμα την απόρριψη της δημιουργίας φαραωνικών εργοστασίων και την βούληση που εξήγγειλε η δημοτική αρχή για σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

 

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια διεκδίκησης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση του εγχειρήματος γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο δήμαρχος κ.Πελετίδης «για το εργοστάσιο υπάρχουν 25 εκατομμύρια ευρώ, για τον δικό μας σχεδιασμό δεν υπάρχουν?».

 

Οι πολίτες της πόλης και το αχαικό περιβάλλον μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτήν την επιλογή ενώ οι μόνοι που χάνουν είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι εκπρόσωποί τους.

 

Καλούμε επίσης την δημοτική αρχή να στηρίξει τις ουσιαστικές συνεταιριστικές  προσπάθειες ανακύκλωσης ώστε να απλωθούν σε όλη την πόλη και την περιφέρεια, αφού βασικός σκοπός τους (που περιλαμβάνεται και στο καταστατικό ίδρυσης) είναι να αποδώσουν στην πόλη και την κοινωνία τα έσοδα από την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις