Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πιλότος που συγκίνησε την Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιλότος που συγκίνησε την Ελλάδα! ΔΕΙΤ...

"Ψηλά το κεφάλι"

Κάθε του «βουτιά» κι ένα επιφώνημα θαυμασμού, ένα χαμόγελο ικανοποίησης από όλους όσοι παρακολουθούσαν ενεοί, από εδάφους, το F-16 με χειριστή τον σμηναγό Σωτήριο Στράλη να κάνει στροφές, roll τεσσάρων σημείων, high speed pass και άλλους εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα, μετά τη σημερινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16 και με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011, ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επιδόθηκε σε έναν «άγριο χορό» στους αιθέρες για περισσότερα από 12 λεπτά.

«Έσκισε» στα δύο το λευκό από τα σύννεφα «σεντόνι» του ουρανού κι «ανάγκασε» τα βλέμματα όλων -ακόμη και του πρώτου πολίτη της χώρας, του Προέδρου της Δημοκρατίας- να παραμείνουν κολλημένα στα ατσάλινα φτερά του έως ότου χαθεί από τον ορίζοντα.

Λίγο πριν είχε φροντίσει, με ένα low speed pass -ένα πέρασμα σε χαμηλές ταχύτητες- την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, να αποδώσει, με τον δικό του τρόπο, φόρο τιμής στα εθνικά σύμβολα, τον Πρόεδρο, τους υπόλοιπους επισήμους και τον κόσμο. Αλλά και να προτρέψει, με μήνυμά του μέσα από το cockpit, τους Έλληνες να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά! Ένα μήνυμα που, όπως εξηγεί, είναι όχι μόνο εκ μέρους του αλλά από όλη την Πολεμική Αεροπορία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις