Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύγχρονοι "Ιντιάνα Τζόουνς": Όλο και περισσότεροι σκάβουν για κρυμμένο θησαυρό!

Σύγχρονοι "Ιντιάνα Τζόουνς": Ό...

Κι αν τους κάτσει;

Αμύθητους θησαυρούς καλά κρυμμένους για χρόνια αναζητούν ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι “Ιντιάνα Τζόουνς” στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη...

Τα τελευταία χρόνια όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων γύρω από τις άδειες που δίνονται για έρευνες ανεύρεσης κρυμμένων θησαυρών, προκύπτει ότι ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να δοκιμάσουν την τύχη τους και να ακολουθήσουν “μύθους και ιστορίες” διαρκώς αυξάνεται.

Πρόσφατα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε το αίτημα περί ανασκαφών στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην Κομοτηνή, όπου κάτοικος αναζητούσε ένα πηγάδι με λίρες.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή ωστόσο αποδείχθηκε πως ο θησαυρός ήταν... άνθρακας καθώς δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί το πολυπόθητο πηγάδι και οι λίρες του.

Πριν από λίγες εβδομάδες η ίδια Αρχή έδωσε άδεια σε τέσσερις Ξανθιώτες να πραγματοποιήσουν έρευνες στις Φέρες του Έβρου, προχωρώντας σε ανασκαφές ενώ άδεια για αντίστοιχες ανασκαφές χορηγήθηκε και για την περιοχή Κιτρινόπετρα Λευκίμης Σουφλίου. Άδειες έχουν εκδοθεί και στον Δήμο Παγγαίου του Νομού Καβάλας, ενώ πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου έδωσε το πράσινο φως για ανάλογες ανασκαφές στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Ποταμών (Οικισμός Δέλτα).

Πηγή: thrakitoday.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις