Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ηλείας για μαζική συμεμτοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ηλείας για μαζική συμεμ...

Στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηλείας με αφορμή το Πανελλαδδικό συλλαλητήριο πυο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα αναφέρει τα εξής:

"Εφτασαν τις 745 πανελλαδικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Το βήμα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον συντονισμό δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν πιο δυναμικά τη δράση τους, να προχωρήσουν πιο βαθιά και με εμπιστοσύνη τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για να οργανώσουμε και να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα μας, με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στα τέλη Νοέμβρη.

Και στην Ηλεία απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει μέχρι σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας, το Σωματείο εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς Ν.Ηλείας, το παράρτημα Γυναικών Ηλείας της Ο.Γ.Ε. , το Μ.Α.Σ από τον χώρο του ΤΕΙ Πύργου, η Ο.Α.Σ.Η. από τους αγρότες, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και θα υπάρξει και συνέχεια..

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου απέρριψε την πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο με την δικαιολογία ότι είναι κομματικό. Είναι δηλαδή κομματικό θέμα η μόνιμη και σταθερή δουλειά , οι συλλογικές συμβάσεις , η σύνταξη ,η υγεία , η παιδεία των εργατών που ενώ παράγουν όλο τον πλούτο, τους τον κλέβουν μια χούφτα παράσιτα καπιταλιστές. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και ας τους πετάξουν επιτέλους από τον σβέρκο τους.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας.
Γύρω μας υπάρχει πλούτος και μας σκορπούν ψίχουλα!
Αρπάζουν το φαί από το τραπέζι και μας δίνουν τα αποφάγια. Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού!
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Δεν περιμένουμε “σωτήρες”!
Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Ότι αν διασωθεί η κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα ανακουφιστεί ο εργαζόμενος από τα δεινά της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την φορολογία και την ακρίβεια.

Οποιαδήποτε νέα, διαφορετική, μπλε, πράσινη ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορτώσει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις