Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έμπολα: Αυστηρότητα, δράση, αμεσότητα

Έμπολα: Αυστηρότητα, δράση, αμεσότητα

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Οι κίνδυνοι για συνεχή εξάπλωση του ιού της θανατηφόρου ασθενείας ΄Εμπολα, συνεχώς μεγαλώνουν. Οι φραγμοί για εμπόδιση μάλλον περιορισμένοι. Οι λαμβανόμενες προληπτικές μέριμνες παγκοσμίως μικρές και όχι οι ενδεδειγμένες λόγω και της αδυναμίας καταπολεμήσεως του ιού. Το απειροελάχιστον και αόρατον μικρόβιον απειλεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα!!  Αιτία η επιπολαιότητα κατά την πρώτην παρουσίαση της νόσου.

Στην Ελλάδα λαμβάνονται μέτρα εξασκήσεως του νοσηλευτικού προσωπικού για άμυνα κατά της νόσου. Όλη η μέριμνα έχει στραφεί στην Αθήνα. Εδώ στην Πάτρα έχει γίνει ανάλογη προετοιμασία; Έχει ενημερωθεί ευρέως το κοινό τι πρέπει να προσέξει και πώς να ενεργήσει αν υποπτευθεί κάτι ένοχον; Και ποία είναι τα ύποπτα φαινόμενα;; Προσωπικώς δεν γνωρίζω τίποτε αλλά και δεν περιέπεσεν εις γνώσιν  μου υπεύθυνο ενημερωτικόν σημείωμα.

Είναι και αυτό μία από τις περιπτώσεις, που έπρεπε να επαναστατήσει  η Βουλή των Ελλήνων, όπως γράψαμε στις 13 Οκτωβρίου τ.έ. κάτι που δεν έπραξε. Οι άλλες δράσεις της όπως τονίζαμε ήταν να σταματήσουν τις ύβρεις μεταξύ τους οι Βουλευτές και να πρωτοστατήσουν σε παγκόσμιον αγώνα κατά του Έμπολα, προτείνοντας μεταξύ άλλων και περιορισμούς διακινήσεων από τις χώρες όπου επιχωριάζει αλλά και εξαπλούται επικινδύνως και ανεμποδίστως. Θα ήταν μία παγκόσμια πρωτοβουλία της Ελληνικής Βουλής υπέρ της προστασίας της ανθρωπότητας, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό έπραξε, γιατί δεν άφησε το μένος αλληλοΰβρεων.

Τονίσαμε και τονίζομεν εκ νέου ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρότατα μέτρα στις πύλες εισόδου ατόμων στην χώραν μας. Η προσοχή πρέπει να είναι και στην ξηράν, η οποία κάπως ελέγχεται, αλλά κατά μέγιστον μέρος στα θαλάσσια και ανεξέλεγκτα  σύνορά μας. Εκεί οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί.

Θα πρέπει να επιστήσωμεν την προσοχή στα κράτη που υποθάλπουν αυτές τις λαθραίες μετακινήσεις, να παύσουν αμέσως όμοιες ενέργειες, όσον ο κίνδυνος του ιού είναι σε έξαρση. Να μη προωθούν τους άτυχους που θέλουν να μεταναστεύσουν. Δεν έχομεν τίποτε κατά των δυστυχισμένων αυτών υπάρξεων. Στρεφόμεθα κατά των κρατών που τους ωθούν λαθραίως προς την Ελλάδα. Η λαθρομετανάστευση πρέπει να εμποδιστεί άμεσα αυτήν την άκρως κρίσιμην περίοδον. Και η Ευρώπη έχει ουσιαστικόν  λόγον στο αίτημα αυτό, γιατί οι κίνδυνοι και αυτήν απειλούν.

Πρέπει να αναληφθεί ευρυτάτη πρωτοβουλία, προστατευτικών μέτρων, αυστηρών σε ολόκληρη την επικράτειαν. Ας μη θεωρούμεν μικρόν τον  κίνδυνον. Είναι μέγας. Και αυτό γιατί δεν έχομεν όπλα να τον πολεμήσομεν. Τα οχυρωματικά έργα χωρίς άμυναν ολίγον  αποδίδουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις