Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατέβασε ρολά ένα παλιό ιστορικό παντοπωλείο της Πάτρας

Κατέβασε ρολά ένα παλιό ιστορικό παντοπω...

Ο λόγος για το παντοπωλείο του Θόδωρου Γ. Πανόπουλου στο στενάκι της Ηφαίστου

Ρολά κατέβασε το παλιό παραδοσιακό παντοπωλείο του Πανόπουλου στο στενό της Ηφαίστου στην Πάτρα. Ο Θόδωρος Πανόπουλος συνέχιζε τα τελευταία χρόνια να διατηρεί και να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παλιό αγαπημένο μπακάλικο που βρισκόταν στην γωνία της Ηφαίστου και Ερμού (για όσους περνούν από το σημείο διατηρείται η παλιά πινακίδα) το οποίο διηύθυνε κατά το παρελθόν ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργος Πανόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια το είχε μεταφέρει λίγο πιο δίπλα, δεξιά στην Ηφαίστου, προς την κατεύθυνση της Γεροκωστοπούλου όπου και συνέχιζε να πουλάει από εκλεκτό τυρί φέτα και άλλα τυριά μέχρι όσπρια, ζυμαρικά, παραδοσιακά σαπούνια, χαρτικά, απορρυπαντικά, τσάι του βουνού και άλλα βότανα.

Εκτός από τα προιόντα που διατίθενται στο συγκεκριμένο μαγαζί, το ιδιαίτερο στοχείο του ήταν και οι παλιές παραδοσιακές αφίσες που είχε και η ατμόσφαιρα της παλιάς Πάτρας και της γειτονιάς που απέπνεε στους περαστικούς και τους σταθερούς του πελάτες.

Πριν λίγες μέρες ο Θόδωρος Γ. Πανόπουλος που ασχολείται και με την ζωγραφική και κυρίως την αγιογραφία, άδειασε το μαγαζί του. Δεν γνωρίζουμε αν η κίνηση αυτή είναι παροδική (αν θα ανοίξει δηλαδή το παντοπωλείο σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης μελλοντικά) ή μόνιμη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πάντως είναι αλήθεια ότι η έλλειψη έγινε αμέσως ευδιάκριτη και αισθητή στους περίοικους και σε όσους περνούν από το σημείο αυτό.

Η ειρωνεία είναι ότι η παλιά αυτή επιχείρηση με ιστορία στην Πάτρα, στην γειτονιά αυτή του Μαρκάτο, κατέβασε ρολά μετά από πολλά χρόνια, την στιγμή που η Ηφαίστου προσφάτως «αναζωογονήθηκε» με πολλά ουζερί και καφέ να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και να πλημμυρίζουν το στενό φέρνοντας και πάλι την φοιτητική και όχι μόνο νεολαία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις