Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς: Ο Τσίπρας φταίει για την κατάρρευση των αγορών

Σαμαράς: Ο Τσίπρας φταίει για την κατάρρ...

Σε εξέλιξη είναι το Υπουργικό Συμβούλιο

Σε εξέλιξη είναι το Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή, που άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός της χώρας, κατηγορώντας ωστόσο ευθέως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα αποσταθεροποίησης που έχει διαμορφωθεί και το οποίο υπονομεύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας στην πιο κρίσιμη καμπή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση των αγορών και το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα θα στείλει μήνυμα προς τους δανειστές και αγορές ότι η χώρα υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και δεν πρόκειται να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα απευθύνει μήνυμα εθνικής ενότητας, θέτοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ προς των ευθυνών τους.

Το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς θα είναι ξεκάθαρο: "Μην χαλαρώνετε!", ζητώντας ταυτόχρονα να συνεχιστεί η συνεργασία για την προβολή του κυβερνητικού έργου.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλούσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πρωτοφανές το αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για προσφυγής στις κάλπες.

Τα παραπάνω ακούστηκαν στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενόψει και της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Mετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του Success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Προχθές στη Βουλή ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και. της προσπάθειας αποσταθεροποίησης.

Του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης.

Στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις