Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά - Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή επικαλείται ο κατηγορούμενος

Αίγιο: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία ...

Στο Μικτό Ορκωτό

Στη δικαστική αίθουσα φτάνει σήμερα η δολοφονία της 44χρονης Ναταλίας Βουτσινά στην Πάτρα, η οποία είχε συγκλονίσει όχι μόνο την πόλη, αλλά το πανελλήνιο. Ο δράστης την είχε μαχαιρώσει την ώρα που κοιμόταν μέσα στο σπίτι που έμενε με τον σύντροφό της., στην περιοχή του Ρίου

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο ΜΟΔ Αιγίου. Στο σκαμνί κάθεται 33χρονος από την Αλβανία. Η υπέράσπιση του κατηγορουμένου κατέθεσε αίτημα προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, για να εξετάσει τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο δράστης βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. Κατά την υπεράσπιση, πρόκειται για οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι΄ αυτό θεωρεί ότι έχει μειωμένο καταλογισμό.

Η πολιτική αγωγή ωστόσο αντέκρουσε το αίτημα, επικαλούμενη το γεγονός ότι από το ατύχημα αυτό, έως το φόνο που έγινε το 2013, μεσολάβησαν 5 χρόνια στα οποία ο δράστης δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια. Η υπεράσπιση ανταπάντησε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε μια τόσο στρεσογόνα κατάσταση.

Ο εισαγγελέας αν και στην αρχή εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι στο αίτημα, καθώς στο ακροατήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν πραγματογνώμονες ως μάρτυρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί στην πορεία της δίκης και κάποιος ανεξάρτητος επιστήμονας.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις