Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Πάτρα: Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και ...

Πραγματοποιεί και Γενικής Συνέλευση στις 8 Οκτωβρίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας "Η Ενότητα" αναφέρει τα παρακάτω:

"Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Πάρε τη κατάσταση στα χέρια σου.

Ο δρόμος της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάκαμψη, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη προκείμενου αυτή να σταθεροποιηθεί. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να ωφεληθούν. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Στο κλάδο μας η αντεργατική πολιτική έχει δείξει από την αρχή τα “δόντια” της. Με ελαστικές μορφές εργασίας, με μειώσεις μισθών, με εκφοβισμό στους εργαζόμενους με στόχο να μην σηκώνουν κεφάλι.  Δεκάδες είναι οι συνάδελφοι που είτε φανερά είτε κρυφά υποφέρουν από προβλήματα υγείας εξαιτίας των συνθηκών εργασίας (τενοντίτιδες, πόνους στα χέρια κ.λ.π.)

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πίεσης και της εντατικοποίησης της εργασίας, των ακατάλληλων εργασιακών χώρων. Στο όνομα του να «μειώσουμε» τους χρόνους, να «πέσουν» οι αναμονές, να κάτσουμε λίγο παραπάνω χωρίς διάλειμμα για να «κάνουμε πώληση», καλούμαστε να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα, να πιέζουμε τους εαυτούς μας ακόμα περισσότερο.

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση. Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Η επίθεση αφορά τους πάντες! Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας!

Ένα ακόμα ζήτημα που φουντώνει όλο και περισσότερο είναι αυτό της ανεργίας. Οι εξαγορές, οι συγχωνεύσεις, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων είναι η αιτία  για τους χιλιάδες ανέργους που στέκουν στις ουρές των ταμείων ανεργίας, που είναι ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι.

Είναι χρέος μας να τους υπερασπιστούμε. Οι άνεργοι δεν είναι κάποιοι ξένοι, δεν είναι κάτι μακριά από εμάς. Είναι οι συνάδελφοί μας που δουλεύαμε δίπλα δίπλα, είναι τα αδέλφια μας, η οικογένειά μας. Αν δεν τους υπερασπιστούμε και δεν τους προστατεύσουμε εμείς τότε ποιος;

Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του!

Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία.
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι.

Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι! Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.

Από εμάς εξαρτάται!  Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το Δ.Σ. του σωματείου σε καλεί να συμμετέχεις στη Γενική Συνέλευση. Να βοηθήσεις και εσύ στην συζήτηση για την ανεργία, που μαστίζει πλέον κάθε οικογένεια, καθώς και στα ζητήματα του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 20:00
ΣΤΟ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας)

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ"

Δίνουμε  απάντηση με την  κορύφωση στο  μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ    ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12π.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις