Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσίαση νέου αντιρρυπαντικού βασισμένο στη νανοτεχνολογία

Πάτρα: Παρουσίαση νέου αντιρρυπαντικού β...

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εταιρία ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Τ.Ε. υλοποιούμε το ερευνητικό έργο με τίτλο: «Ανάπτυξη και Κατασκευή ενός νέου καινοτόμου αντιρρυπαντικού κατασκευαστικού υλικού βασισμένο στη νανοτεχνολογία για δόμηση εσωτερικών χώρων - INDOOR ECOPAVING».

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου απορρυπαντικού δομικού υλικού με την ιδιότητα να υποβαθμίζει ένα ευρύ φάσμα ρύπων, καθώς και η πιλοτική του χρήση σε εσωτερικούς χώρους.

Το κύριο χαρακτηριστικό της παρούσας καινοτομίας έγκειται στη φύση του υλικού, το οποίο είναι σε θέση να υποβαθμίζει τους ρύπους, μέσα από δύο διαφορετικές στρατηγικές: φωτοκαταλυτικά (διάσπαση/οξείδωση των ρύπων με ακτινοβολία φωτός στο υλικό) και με καθαρισμό/φιλτράρισμα των υγρών που περιέχουν ρύπους.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΕΠΙΝ 2007-2013»   του  Άξονα Προτεραιότητας (Α.Π.) «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Δυτικής Ελλάδας»,  της δράσης «Διεθνικές Συνεργασίες Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις