Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αραχωβίτικων με αντπροσωπείες της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και Αντίστασης Πολιτών

Πάτρα: Συνάντηση Συλλόγου Προστασίας Περ...

Κύριο θέμα της ενημέρωσης αποτέλεσε η ρύπανση της ευρύτερης περιοχής

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21/09/2014, μεταξύ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αραχωβίτικων και αντιπροσωπειών της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και της Αντίστασης Πολιτών. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΡΑΠ και της Αντίστασης Πολιτών "κύριο θέμα της ενημέρωσης αποτέλεσε η ρύπανση της ευρύτερης περιοχής των Αραχωβίτικων τόσο από την επί σειρά ετών ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη βιομηχανικών αμιαντούχων αποβλήτων στο πρώην εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ όσο και από τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Ο Σύλλογος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόσφατο γεγονός της σοβαρής ρύπανσης που διαπιστώθηκε την Πέμπτη, 11/09, κατά την εκφόρτωση καύσιμης πρώτης ύλης στην αποβάθρα του ΤΙΤΑΝ με συνέπεια την εκτενή μόλυνση της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής των Αραχωβίτικων. Ας σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την πλευρά του εργοστασίου που να πληροφορεί για το είδος και το εύρος της ρύπανσης ενώ από την πλευρά των αρμοδίων υγειονομικών αρχών τηρείται σιγή ιχθύος.

Από την πλευρά της ΡΑΠ τονίστηκε η ανάγκη να τηρούνται πιστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε περίπτωση ρύπανσης ενώ η σχολαστική εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου αποτελεί συμβατική υποχρέωση του ΤΙΤΑΝ ο έλεγχος της οποίας πρέπει να αποτελεί μέριμνα και της τοπικής κοινότητας.

Η ΡΑΠ και η Αντίσταση Πολιτών δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο αντίστοιχα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις