Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα - "Κοινοτικόν": Εξευτελίζει την τοπική αυτοδιοίκηση η γερμανική "παρέμβαση" - ερωτηματολόγιο προς Δήμους και Περιφέρειας

Πάτρα - "Κοινοτικόν": Εξευτελί...

Η πρόταση για ψήφισμα απο το Δημοτικό συμβούλιο

Στο σχέδιο ψηφίσματος που καταθέτει η Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ για την ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται:

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες για αποστολή από μέρους της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» - της οποίας ηγείται ο απεσταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας κ. Φούχτελ - οχτασέλιδου ερωτηματολογίου προς Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές της χώρας, στο οποίο ζητείται η οικειοθελής συμπλήρωσή του με στοιχεία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, τις υποδομές, τους εργαζόμενους, τη διαχείριση απορριμμάτων, κλπ, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον εξωθεσμικό ρόλο και την αποικιοκρατικού τύπου δράση που αναπτύσσει το συγκεκριμένο μόρφωμα και ο επικεφαλής του, με την άμεση και έμμεση υποστήριξη των διαδοχικών κυβερνήσεων των μνημονίων και των ντόπιων συμφερόντων που σχετίζονται με αυτήν την δράση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας εκτιμά ότι στόχος των ενεργειών της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι η παράδοση των φυσικών πόρων της κάθε περιοχής στα χέρια μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων και των ημεδαπών αντιπροσώπων τους, η απόδοση ολόκληρων τομέων της δραστηριότητας των ΟΤΑ στα χέρια των παραπάνω για κερδοσκοπική εκμετάλλευση (π.χ. καθαριότητα), η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και η απομύζηση εγκεφάλων και εργατικών χεριών των τοπικών κοινωνιών με την οργανωμένη φυγή τους προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το μόνιμο και ποικίλως εκφρασμένο ενδιαφέρον του κ. Φούχτελ και της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» του για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων ή για τον αριθμό των εργαζομένων στους Δήμους ή για την οργάνωση προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας νέων ανέργων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Για όλους αυτός τους λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας:

Καταγγέλλει τις εξευτελιστικές για το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανεξαρτησία της χώρας ενέργειες της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας».

Αρνείται όχι μόνο να δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία αν ζητηθούν αλλά αρνείται και να συνεργαστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο με την εν λόγω εξωθεσμική «Ελληνογερμανική Συνεργασία» και τον κ. Φούχτελ.

Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να περιορίσει τις δραστηριότητες της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» έως και να καταγγείλει τη συμφωνία ίδρυσής της που υπέγραψαν το 2010 η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με την καγκελάριο Α. Μέρκελ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις