Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

27χρονος Έλληνας υπήκοος τζιχαντιστής στο Ισλαμικό Κράτος

27χρονος Έλληνας υπήκοος τζιχαντιστής στ...

Συναγερμός στην ΕΥΠ

Το ΒΗΜΑ σε δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι ένας 27χρονος Έλληνας υπήκοος αραβικής καταγωγής είναι τζιχαντιστής και πολεμά στη Συρία με το Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της, γράφει ότι οι ελληνικές Αρχές με τη βοήθεια της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο 27χρονος Έλληνας υπήκοος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο στη Συρία και μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2001. Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά τη συριακής καταγωγής μητέρα του, η οποία φέρεται να κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο με «ύμνους» για την αιμοσταγή δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι ο 27χρονος έμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από ένα τρίμηνο, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, ενώ η μητέρα του φέρεται να μένει το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα της. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν η μητέρα που «στρατολόγησε» το καμάρι της, προσκαλώντας τον να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι ελληνικές πλέον αρχίζουν να προσανατολίζονται προς τα μέτρα που ήδη λαμβάνουν και οι ευρωπαϊκές Αρχές, δηλαδή με ποιους τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών στις «πατρίδες» τους και βάζουμε τη λέξη μέσα σε εισαγωγικά, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που λέμε «Ευρωπαίους» ή «Δυτικούς» τζιχαντιστές είναι μουσουλμάνοι μετανάστες και όχι ιθαγενείς Ευρωπαίοι.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η αφαίρεση της υπηκοότητας σε όσους μουσουλμάνους με ευρωπαϊκά διαβατήρια μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς «στόχους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις