Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Σαρανταήμερο μνημόσυνο για τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Ράπανο θα τελεστεί το Σάββατο 13/9/2014 το πρωί

Πάτρα - Σαρανταήμερο μνημόσυνο για τον π...

Στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος

Σαράντα μέρες πέρασαν σχεδόν από την εκδημία του αγαπητού και αξιοσέβαστου ιερέα των Πατρών, του πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέα Αδάμ Ράπανου, ο οποίος υπηρέτησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια ως εφημέριος στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών, έως και το 2010.

Η κηδεία του π. Ανδρέα είχε γίνει την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 11 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος, παρουσία πλήθους κόσμου και ιερέων που τον αποχαιρέτησαν συγκινημένοι.

Αυτό λοιπόν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του ευγενούς και συμπαθούς ιερέα της Μητροπόλεως των Πατρών, ο οποίος εκοιμήθη, τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Αυγούστου 2014, σε ηλικία 85 ετών ενώ νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Ο π. Ανδρέας, ένας προσηνής, σεμνός και ευγενής ιερέας παρά την δοκιμασία της ασθένειας του, φρόντιζε να έρχεται πολλές Κυριακές αφ’ ότου είχε σταματήσει τα λειτουργικά του καθήκοντα στο ναό της Παντάνασσας και πάντοτε στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, έσπευδαν όλοι να τον χαιρετήσουν και να του φιλήσουν με σεβασμό και αγάπη το χέρι.

Η εξώδιος ακολουθία είχε τελεστεί μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και είχε μιλήσει για την διαδρομή και σημαντικό έργο του εκλιπόντος ιερέως στον ιστορικό ναό της Παντανάσσης αλλά και ευρύτερα, στην Πατραϊκή κοινωνία.

Ο π. Ανδρέας Ράπανος καταγόταν από το Πλανητέρο Καλαβρύτων και είχε χειροτονηθεί διάκονος το 1957 από τον τότε Μητροπολίτη Πατρών και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Θεόκλητο και υπηρέτησε αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Το 1960 χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών όπου και διετέλεσε εφημέριος επί μία δεκαετία. Αυτός μάλιστα ήταν κι ο λόγος που η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον συγκεκριμένο ναό της περιοχής της Εγλυκάδας, περιοχή όπου και κατοικούσε με την οικογένεια του.

Στη συνέχεια ο π. Ανδρέας ανέλαβε καθήκοντα εφημέριου στον ιστορικό Ναό της Παντάνασσας, στο κέντρο της Πάτρας, τον οποίο υπηρέτησε αδιάλειπτα από το 1970 έως το 2010. Ταυτόχρονα, υπηρέτησε για περισσότερα από σαράντα χρόνια ως υπεύθυνος του Λογιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αλλά και στο γραφείο Γάμων για ένα διάστημα, προσφέροντας σημαντικό έργο.

Ο μακαριστός π. Ανδρέας Ράπανος με την πρεσβυτέρα του, Πολυτίμη, απέκτησαν τρία παιδιά ενώ ευτύχησε να γνωρίσει εγγόνια και δισέγγονα. Δυστυχώς είχε την ατυχία να δει ένα του από τα παιδιά, τον γιο του να φεύγει από τη ζωή.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις