Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πακέτο - βόμβα ετοίμαζαν για τον δήμαρχο Σφακίων

Πακέτο - βόμβα ετοίμαζαν για τον δήμαρχο Σφακίων

Πρόκειται για κύκλωμα εκβιαστών επιχειρηματιών της Κρήτης με πλούσιο παρελθόν

Πακέτο-βόμβα στον δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη θα έστελνε το κύκλωμα εκβιαστών επιχειρηματιών της Κρήτης, όπως αποκάλυψαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος σε δημόσιες δηλώσεις του. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σχεδίαζαν, όπως προέκυπτε από τις συνομιλίες μεταξύ τους οι οποίες καταγράφονταν από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ., να παγιδεύσουν με εκρηκτικά το αυτοκίνητο του δημάρχου.

Μάλιστα συγκεκριμένο μέλος της σπείρας είχε ήδη προμηθευτεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και τα απαραίτητα υλικά για να πετύχει το σκοπό του. Για την υπόθεση είχε τον περασμένο Μάιο συλληφθεί (σε δήθεν τυχαίο έλεγχο) ένα άτομο σεσημασμένο για ναρκωτικά, ενώ αστυνομικοί του Ρεθύμνου είχαν βρει και κατασχέσει σε σπηλιά κοντά στο ποιμνιοστάσιό του 833 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας.

Οπως δήλωσε χθες ο περιφερειακός διευθυντής Ασφάλειας Κρήτης κ. Γ. Σκανδαλάκης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν μέσω υπαλλήλου ασφαλιστικής εταιρείας μάθει τη διεύθυνση κατοικίας του δημάρχου και είχαν προμηθευτεί εκρηκτικά προκειμένου να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του.

«Η πράξη αυτή δεν ολοκληρώθηκε, διότι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των εκρηκτικών και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία» επεσήμαιναν αστυνομικές πηγές.

«Νταηλίκια και τσαμπουκάδες»

«Προσωπικές διαφορές εγώ δεν έχω με κανέναν και αυτό φαίνεται από το συντριπτικό ποσοστό της επανεκλογής μου και της παράταξης μας στο Δήμο μας.

Αυτό που υπάρχει είναι ότι κάποιος τους ενοχλεί ο δρόμος της προόδου, στον οποίο έχουμε βάλει τα Σφακιά τα τελευταία 3,5 χρόνια. Κάποιοι είχαν συνηθίσει παλαιότερα και είχαν μια αισχρή νοοτροπία να απειλούν να καταπατούν και να εκβιάζουν με νταηλίκια και τσαμπουκάδες για να επιβάλλονται. Αυτό το πράγμα εμείς δεν το επιτρέψαμε και δεν θα το επιτρέψουμε.

Τέτοιες ενέργειες που έγιναν, ήταν από κάποια εκτελεστικά όργανα, κάποια κακοποιά στοιχεία που τους βάλανε για να μας τρομοκρατήσουνε. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει και τους ηθικούς αυτουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Κρήτη TV» ο κ. Πολάκης.

Εκβιαστές με... πλούσιο εγκληματικό παρελθόν

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες είχαν βάλει στο στόχαστρο δεκάδες πολίτες από τους οποίους έπαιρναν χρήματα εκβιάζοντας και απειλώντας τους.

Παράλληλα είχαν δράση σε κάθε είδους παρανομία. Από την κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι την «προστασία» επιχειρήσεων, τους ξυλοδαρμούς και φυσικά κάθε είδους κλοπές και ληστείες.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τον Ιούλιο του 2013 με κύρια δραστηριότητα την καλλιέργεια χασίς, τους εκβιασμούς, τις κλοπές, κ.ά Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τον Ιούλιο του 2013 με κύρια δραστηριότητα την καλλιέργεια χασίς, τους εκβιασμούς, τις κλοπές, κ.ά.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες συνδέονται με τη χασισοφυτεία 1.515 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης που βρέθηκε τη 12η Αυγούστου σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονα, μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων τον Νοέμβριο του 2013 είχαν ανοίξει πυρ (με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ) εναντίον κρεοπωλείου στο Ρέθυμνο, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στο κατάστημα.

Στόχος τους ήταν να διακόψουν τη λειτουργία του προς όφελος μέλους της οργάνωσης που διατηρούσε κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή. Στο μεταξή στις 16 Ιανουαρίου 2014 οι ίδιοι δράστες είχαν με Καλάσνικοφ ανοίξει πυρ εναντίον σπιτιού επιχειρηματία, με τις σφαίρες του πολεμικού όπλου να περνούν στο εσωτερικό του σπιτιού, στο σαλόνι και στους καναπέδες.

Επιδίωξή τους ήταν να τον εξαναγκάσουν να κλείσει δύο νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε στην πόλη του Ρεθύμνου. Το κατάφεραν καθώς τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά έως και χθες, με τον επιχειρηματία να έχει υποστεί οικονομική ζημιά, από τα λειτουργικά τους έξοδα και όχι επί των υπολογιζόμενων κερδών, ύψους 500.000 ευρώ.

Από τη δικογραφία προκύπτει, τέλος, ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με κλοπές γεωργικών μηχανημάτων αξίας 50.000 ευρώ από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώ άτομα που μετέχουν σε μία από τις εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να εμπλέκονται και σε απάτη σε βάρος του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, επικαλούμενα ότι ζώα που κατείχαν πέθαναν ή αρρώστησαν και έπρεπε να θανατωθούν, αξίωναν αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, Αλβανός υπήκοος, κρατείται ήδη σε φυλακή της χώρας, ενώ 37χρονος Ελληνας αποτελούσε συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο εγκληματικών ομάδων, μετέχοντας ταυτόχρονα και στις δύο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις