Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H τελευταία τους φορά: 1990, Δυτ. Γερμανία - Αργεντινή 1-0

H τελευταία τους φορά: 1990, Δυτ. Γερμαν...

Δειτε ΒΙΝΤΕΟ

O τελικός του Μουντιάλ ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή το βράδυ της Κυριακής φέρνει ξανά κοντά ένα γνώριμο ζευγάρι: Δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστω και αν η Γερμανία ήταν τότε Δυτική Γερμανία. 

Η πρώτη φορά ήταν το 1986 στο Μεξικό, όταν η αρμάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα έκαμψε την αντίσταση των μαχητικών Δυτικογερμανών του Ρούντι Φέλερ και του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, νίκησε 3-2 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιούλιου του 1990, ήταν η σειρά των Γερμανών να βγουν στους δρόμους - με τους Ανατολικογερμανούς μάλιστα να συμμετέχουν στους πανηγυρισμούς καθώς το Τείχος του Βερολίνου είχε πέσει λίγους μήνες νωρίτερα. Και πάλι ωστόσο η Νασιονάλμαντσαφτ αγωνίστηκε ως Δυτική Γερμανία αν και στο τέλος οι τηλεοπτικοί δέκτες έδειξαν έναν χάρτη της ενωμένης Γερμανίας.

Στις 8 Ιουλίου 1990, λοιπόν, Δυτική Γερμανία και Αργεντινή ήταν αντιμέτωπες στον τελικό του Μουντιάλ της Ιταλίας, στο Ολίμπικο της Ρώμης. 

Η Δυτ. Γερμανία νίκησε 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Μπρέμε στο 85' με πέναλτι που είδε μόνο  ο μεξικάνος διαιτητής Εντγκάντο Μέντες.

Η Αργεντινή είχε τελειώσει εκείνο το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Μονσόν (65') και Ντεσότι (87'). Μια από τις πιο κλασσικές εικόνες Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ο μέγας Μαραντόνα να κλαίει σαν μικρό παιδί.

Αργεντινή: Γκοϊκοετσέα, Λορένσο, Σενσίνι, Σεριζουέλα, Ρουγκέρι (46' Μονζόν), Σιμόν, Μπασουάλδο, Μπουρουσάγκα 
(54' Καλντερόν), Μαραντόνα, Τρόλιο, Ντεσότι. 

Δυτ. Γερμανία: Ιλνερ, Μπρέμε, Κόλερ, Αουνγκεντάλερ, Μπέρτχολντ (75' Ρόιτερ), Μπούχβαλντ, Χάσλερ, Ματέους, Λιτμπάρσκι, Φέλερ, Κλίνσμαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις