Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φίλαθλοι με κασκόλ που έγραφε Αίγιο, στην Ελληνική κερκίδα στον χθεσινό αγώνα της Εθνικής μας με την Ιαπωνία

Φίλαθλοι με κασκόλ που έγραφε Αίγιο, στη...

Μπορεί να ήταν μόνο 300 οι Έλληνες φίλαθλοι στο Νατάλ αλλά έκαναν ωραία φασαρία και θόρυβο, στηρίζοντας την Εθνική μας

Μπορεί να μην ήσαν πολλοί αλλά σίγουρα έκαναν θόρυβο και στήριξαν όσο μπόρεσαν χθες βράδυ την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο 2ο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο γήπεδο της παραλιακής πόλης Νατάλ στα βόρεια της Βραζιλίας.

Οι φίλαθλοι της Εθνικής μας ομάδας (Πρωταθλήτριας του Euro το 2004) παρέα και με κάποιους ομογενείς από Αυστραλία και ΗΠΑ έδωσαν βροντερό παρών κι ας μην ξεπέρασαν σε αριθμό τους 300 την στιγμή που οι αντίπαλοι Ιάπωνες είχαν για υποστήριξη τουλάχιστον 10.000 οπαδούς τους.

Συνολικά το παιχνίδι υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν εντός του σταδίου 35.000 θεατές ενώ η χωρητικότητα ήταν για 40.000. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα», όπως συνέβη και στο Μπέλο Οριζόντε το περασμένο Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στο 1ο παιχνίδι της Εθνικής μας με τους… γείτονες της διοργανώτριας Βραζιλίας, Κολομβιανούς, έτσι και στο Νατάλ η μάχη της εξέδρας ήταν χαμένη αριθμητικά για την Εθνική.

Η Αρένα Ντας Ντούνας πλημμύρισε σε μεγάλο βαθμό από υποστηρικτές των Μπλε Σαμουράι, καθώς στη Βραζιλία ζει η μεγαλύτερη Ιαπωνική κοινότητα εκτός Ιαπωνίας! Πάντως οι Ιάπωνες παίκτες εντός γηπέδου φάνηκαν τελικά μάλλον φοβισμένοι και όπως έγραψαν πολλοί αθλητικογράφοι υποτίμησαν την αγωνιστική προσπάθεια, σθένος και αμυντική ετοιμότητα της Ελλάδας.

Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης που ξενύχτησε πολλούς Έλληνες μιας και τέλειωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ήταν ισοπαλία 0-0, γεγονός που δίνει ελπίδες στο Εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για πιθανή πρόκριση εφόσον όλα πάνε καλά στο τρίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων την ερχόμενη Τρίτη 24/6 κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία έχασε από την ομάδα της Κολομβίας που πλέον έχει 6 βαθμούς και 2 νίκες (η πρώτη με 3-0 στον αγώνα με την Ελλάδα).

Συγκινητικό ήταν για τους Αχαιούς φίλαθλους που είδαμε στα τηλεοπτικά πλάνα της NΕΡΙΤ, στην Ελληνική γαλανόλευκη κερκίδα, φίλαθλους με κασκόλ και μαντίλια που έγραφαν Αίγιο! Να λοιπόν που και η Αχαία ήταν έστω εμμέσως παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πάντως ίσως θα έπρεπε είτε από την πολιτεία είτε από τους χορηγούς να έχουν αγοραστεί κάποιες εκατοντάδες εισιτήρια και να προσφέρονταν σε φιλάθλους, ώστε η χώρα μας να είχε ένα πιο δυναμικό παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και να είναι πιο μαζικά στο πλευρό των Παπασταθόπουλου, Καραγκούνη, Καρνέζη, Κονέ, του Πατρινού Κατσουράνη και του Αχαιού Σάμαρη και όλων των παιδιών που είναι εκεί, μεταξύ των καλύτερων ομάδων του κόσμου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος!

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports