Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην τελική ευθεία για την απόλυτη ψηφιακή μετάβαση τα περιφερειακά κανάλια - ΔΕΙΤΕ τις ΝΕΕΣ συχνότητες που θα εκπέμπουν

Πάτρα: Στην τελική ευθεία για την απόλυτ...

Στις 27 του μήνα το αναλογικό switch-off

Τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο χώρο της περιφερειακής τηλεόρασης αναζητούν οι 18 τηλεοπτικοί περιφερειακοί σταθμοί που έχουν λάβει την έγκριση εκπομπής του αναλογικού τους προγράμματος ψηφιακά στην περιοχή της Πελοποννήσου, από το ΕΣΡ.

Λίγες μόνο ημέρες πριν το πρώτο μεγάλης κλίμακας περιοχικό switch-off, με το οποίο ο τηλεοπτικός χώρος μπαίνει στην τελική ευθεία προς την πλήρη μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές, οι σταθμοί της περιφέρειας αναζητούν την ισορροπία στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η προ μηνών απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμιστούν και οι σταθμοί τοπικής εμβέλειας, σε περιφερειακούς.

Ενώ σε πρώτη φάση η εξέλιξη αυτή μπορεί να φαίνεται θετική, καθώς δίνει την δυνατότητα διεύρυνσης της πίτας στα τοπικά κανάλια, στην πραγματικότητα απαιτεί ουσιαστική αύξηση στις επενδύσεις τους, καθώς η εκπομπή σε ευρύτερη περιοχή, έχει υψηλότερο κόστος, ενώ ανάλογα μεγαλώνει και το κόστος του εκπεμπόμενου προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι η μετάδοση μιας ταινίας για παράδειγμα έχει διαφορετικό κόστος αν εκπέμπεται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. Επίσης και η κάλυψη της ειδησεογραφίας θα πρέπει να διευρυνθεί, προκειμένου το κανάλι να μπορέσει να διεκδικήσει το κοινό και άλλων περιοχών. Υπενθυμίζεται ότι και βάσει των όσων ισχύουν το κανάλι θα πρέπει να καλύπτει ειδησεογραφικά την περιοχή εκπομπής του.

Πόσοι θα επεκταθούν

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποιοί και πόσοι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, θα τολμήσουν τελικά τη επέκταση σε ένα ευρύτερο κοινό κάνοντας ένα επιθετικό άνοιγμα στην αγορά σε μια περίοδο που ναι μεν η διαφήμιση παραμένει ακόμα σε κρίση, δείχνει ωστόσο σημάδια ανάκαμψης ειδικά όσον αφορά στο τηλεοπτικό μέσο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κατάσταση είναι "μοιρασμένη", καθώς οι περισσότεροι ενώ εξεδήλωσαν την πρόθεση να επεκταθούν στη συνέχεια αναθεώρησαν συνεκτιμώντας το κόστος.

Τα κανάλια με δικαίωμα εκπομπής

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΕΣΡ που επισημαίνεται ότι δεν αποτελούν άδεια λειτουργίας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά έγκριση εκπομπής του μη αδειοδοτημένου αναλογικού προγράμματος των καναλιών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, όπως ορίζει η ITU, είναι 18 τον αριθμό. Πρόκειται για τα Achaia Channel, ΟΡΤ, Ionian Channel, Best TV, Αρκαδική TV, Κόσμος TV, Μεσόγειος TV, Super B, Ηλέκτρα TV, DR TV, Ελλάδα TV, Super TV, Axion TV, Top Channel, Max TV, RTP Κέντρο  και το ΝΕΤ, το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία του, αλλά στο νέο περιβάλλον σχεδιάζει να επανεκπέμψει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις