Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Βενετίας εν μέσω τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Βενετίας εν μ...

Η παραίτηση έρχεται μία ημέρα αφότου αφέθηκε ο δήμαρχος ελεύθερος από κατ’ οίκον περιορισμό

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος της Βενετίας Τζόρτζιο Ορσίνι, μετά τη σύλληψή του για εμπλοκή σε τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την κατασκευή νέων φραγμάτων για την προστασία της πόλης από πλημμύρες. Η παραίτηση του κ. Ορσίνι έρχεται μία ημέρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από κατ’ οίκον περιορισμό, στο πλαίσιο εξωδικαστικής συμφωνίας που τον είδε να δέχεται τετράμηνη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση.

Ο κ. Ορσίνι επέστρεψε άμεσα στα καθήκοντά του χθες Πέμπτη, όμως τελικά υποχρεώθηκε σε παραίτηση, καθώς έχασε τη στήριξη των πολιτικών του συμμάχων, όμως μεταδίδει το BBC.

Η έρευνα αφορά καταγγελίες ότι ο κ. Ορσίνι και δεκάδες άλλοι συλληφθέντες διοχέτευσαν δημόσια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών, δημιουργώντας στην ουσία ένα «μαύρο» ταμείο για τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και αξιωματούχων.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή 78 κινητών φραγμάτων που θα προστάτευαν τη Βενετία από τη λιμνοθάλασσα σε περιπτώσεις πλημμυρών και καταιγίδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις