Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Λιανός: "Ήρθε η στιγμή να κλείσω τον πολυετή μου κύκλο στον Απόλλωνα"

Λιανός: "Ήρθε η στιγμή να κλείσω το...

Μίλησε για την αποχώρησή του από την ομάδα

Κάποιες στιγμές έρχεται η στιγμή να πάρουμε αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας… Τέτοια είναι η απόφαση του Γιάννη Λιανού να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα, τη φανέλα του οποίου φορούσε επί 20 χρόνια σχεδόν.

Ο Πατρινός φόργουορντ, που είχε επιλέξει τη φανέλα με το νούμερο 10, όπως και ο πατέρας του, Βασίλης Λιανός, πήρε τη μεγάλη απόφαση να κλείσει το κεφάλαιο «Απόλλωνας και ν’ ανοίξει ένα καινούργιο.  Άλλωστε πολλές φορές τα δεδομένα για όλους τους ανθρώπους αλλάζουν και μαζί με αυτά αλλάζουν και οι προτεραιότητες τους.

Αυτό συνέβη και με τον Πατρινό μπασκετμπολίστα, Γιάννη Λιανό, ο οποίος από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα γυρίσει σελίδα στη ζωή του, καθώς θα πιάσει αλλού… λιμάνι.  Ο 27χρονος Πατρινός αθλητής μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του μίλησε στην εφημερίδα  «Πρωινή Γνώμη», εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Γ.Λ: «Το μπάσκετ πλέον δεν σε εξασφαλίζει όπως παλιά κι αν το κάνεις σε μια ομάδα που αγαπάς και αφοσιώνεσαι σε αυτήν, μένεις πίσω σε πιο σημαντικά πράγματα. Εγώ θεωρώ, πως έφτασα σε μία ηλικία που πρέπει να κάνω κι άλλα πράγματα και γι’ αυτό επέλεξα να κλείσω τον πολυετή μου κύκλο στην ομάδα του Απόλλωνα».

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου να αποχωρήσεις από τον Απόλλωνα;

Γ.Λ: «Αντικειμενικά, θεωρώ ότι η απόφαση που έχω πάρει  όσον αφορά τη ζωή μου σε συνδυασμό με το μπάσκετ είναι η πιο ώριμη. Σίγουρα ήταν και παραμένει δύσκολο για μένα ωστόσο θεωρώ ότι είναι και το πιο σωστό τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ο κύκλος του Απόλλωνα έκλεισε για σένα ανοίγει όμως κάποιος άλλος σε άλλη ομάδα;

Γ.Λ: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι  σε κάποια ομάδα θα παίξω μπάσκετ όμως από τη στιγμή που οι προτεραιότητες μου έχουν αλλάξει λογικά θα επιλέξω να αγωνιστώ σε μια ομάδα που θα είναι σε μικρότερη κατηγορία και θα έχω και λιγότερες υποχρεώσεις. Πιστεύω πως κάποια θα με θέλει στο ρόστερ της».

Έχεις δηλώσει στο παρελθόν ότι το μπάσκετ είναι η ζωή σου ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σου που θα έχουν σχέση με αυτό;

Αυτό δεν αλλάζει. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου οπότε όπως είπα κ πριν θα συνεχίσω ν παίζω απλά δεν ξέρω το που ακόμα και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν με βιάζει κιόλας καθώς έχω κάποια άλλα θέματα στα οποία έχω δώσει προτεραιότητα προς διευθέτηση».

Κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας σου στον Απόλλωνα μπορείς να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος;

Γ.Λ: «Προσωπικά θα ήθελα να έχω πετύχει και άλλα φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα, όμως σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Πέρασα σε μεγάλη σχετικά ηλικία στον Απόλλωνα λόγω της κόντρας που υπήρχε ανάμεσα στην ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη και σε χρόνια τα οποία ήταν πολύ δύσκολα για τον σύλλογο. Άρα το ότι κατάφερα και είχα πρωταγωνιστικό ρόλο και βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει εδώ που είναι σήμερα σίγουρα με ικανοποιεί. Μπορεί να μην κατάφερα να ξεπεράσω τον πατέρα μου αλλά δεν νομίζω να είναι και εύκολα πράγματα αυτά».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ποια η χειρότερη;

Γ.Λ: «Η καλύτερη στιγμή για εμένα ήταν ότι όλα αυτά τα χρόνια με συντρόφευε η φανέλα του Απόλλωνα με το «10» που για εμένα είναι πολύ σημαντικό για εμένα από τη στιγμή που το συγκεκριμένο νούμερο το φόρεσε και το δόξασε στον Απόλλωνα ο πατέρας μου. Όσο για τη χειρότερη στιγμή, ήταν κάθε καλοκαίρι που περίμενα πότε θα συμφωνήσω με την ομάδα του Απόλλωνα για την επόμενη σεζόν».

 

Τι έχεις να πεις στα παιδιά που θα μείνουν και θα συνεχίσουν τον Απόλλωνα;

Γ.Λ: «Δεν χρειάζεται να τους πω κάτι. Όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι πρεσβεύει ο σύλλογος και τι σημαίνει για την Πάτρα. Όποτε είμαι σίγουρος ότι όλοι τους ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία και τύχη και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά που ζήσαμε και τη συνύπαρξη μας όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports