Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες - Πιο εύκολα από πέρυσι τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών

Πανελλήνιες - Πιο εύκολα από πέρυσι τα θ...

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με το μάθημα των Μαθηματικών

Σαφώς πιο εύκολα και βατά, σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζονται τα θέματα των Aρχαίων Eλληνικών (κατεύθυνσης) και Mαθηματικών (κατεύθυνσης), στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 οι μαθητές των γενικών λυκείων, στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στα Aρχαία Eλληνικά, οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενα του Αριστοτέλη (οι ενότητες 1 και 2 από τα Ηθικά Νικομάχεια) και του Ισοκράτη (παράγραφοι 103 έως 105 από τον ρητορικό λόγο "Αρχίδαμος").

Αναφορικά πάντως με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης που είναι πιο απαιτητικό μάθημα και αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τα Μαθηματικά γενικής παιδείας, αρκετοί από τους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν, θεώρησαν τα θέματα μάλλον δύσκολα και όχι από τα αναμενόμενα που είχαν διδαχθεί.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με το μάθημα των Μαθηματικών.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων για την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 περιλαμβάνει τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, τη Βιολογία, τη Χημεία - Βιοχημεία και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις