Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έμεινε" από καύσιμα το χαμένο Βoeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, συμπεραίνουν Αυστραλοί ερευνητές

"Έμεινε" από καύσιμα το χαμένο...

Θεωρείται ότι το αεροπλάνο άρχισε την κάθοδό του λόγω έλλειψης καυσίμων και κατέπεσε σε απομακρυσμένο σημείο νοτίως του Ινδικού Ωκεανού

«Έμεινε» από καύσιμα το μυστηριώδες χαμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών και αυτή ήταν η αιτία της πτώσης του, σύμφωνα με πόρισμα των Αυστραλών ερευνητών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροπλάνο που αγνοείται από τις αρχές Μαρτίου, σχεδόν 3 μήνες τώρα, άρχισε την κάθοδό του λόγω έλλειψης καυσίμων και τελικά κατέπεσε σε απομακρυσμένο σημείο στα νότια του Ινδικού Ωκεανού.

Οι αρχές στην Αυστραλία ετοιμάζονται να επιτρέψουν σε ιδιώτες την αναζήτηση του αεροσκάφους μέσω δημόσιου διαγωνισμού την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, οι αρχές της Μαλαισίας έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη 27 Μαίου 2014 τα στοιχεία από τους δορυφόρους βάσει των οποίων αντλήθηκε το συμπέρασμα ότι το άφαντο Boeing έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι συγγενείς, που είχαν εξοργιστεί με τις ανακοινώσεις της Κουάλα Λουμπούρ για συντριβή στη θάλασσα χωρίς επιζώντες, ζητούσαν να δουν τα αρχεία ώστε να τα εξετάσουν εμπειρογνώμονες.

Τα πρωτογενή δορυφορικά στοιχεία, έκτασης περίπου 47 σελίδων, δόθηκαν σε συγγενείς των επιβατών της πτήσης, οι οποίοι και τα ανήρτησαν στη συνέχεια στο Διαδίκτυο.Πρόκειται για 14 τμήματα στοιχείων από επτά λεγόμενες «χειραψίες», δηλαδή στοιχείων που στοιχειοθετούν την «εμφάνιση» του αεροπλάνου στους δορυφόρους. Τα ζευγάρια των στοιχείων είναι η ώρα και η συχνότητα.

Τα στοιχεία είχαν αναλυθεί από τη βρετανική Inmarsat σε μία τεχνική διαδικασία που είχε γίνει για πρώτη φορά και είχε χρειαστεί αρκετές ημέρες να ολοκληρωθεί.

Να θυμίσουμε ότι στα τέλη Μαρτίου, μετά από τις δύο βασανιστικές πρώτες εβδομάδες, οι αρχές της Μαλαισίας είχαν ανακοινώσει εν τέλει, βάσει της ανάλυσης, πως το αεροσκάφος είχε αλλάξει πορεία προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Συνεκτιμώντας την ποσότητα καυσίμων και τους υπόλοιπους παράγοντες, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Boeing έπεσε στον νότιο τμήμα του Ωκεανού.

Αυτό σήμαινε ουσιαστικά ότι δεν υπήρχε πιθανότητα για επιζώντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις