Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χάλκινο Μετάλλιο για τους Φοίνικες Πάτρας στο Ομαδικό Κορασίδων

Χάλκινο Μετάλλιο για τους Φοίνικες Πάτρα...

Δύο τουρνουά στη Πάτρα το Σαββατοκύριακο

Έντονη δραστηριότητα είχαμε το Σαββατοκύριακο για το πατρινό πιγκ-πογκ, με ομάδες και αθλητές της πόλης να συμμετέχουν στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που έγινε στην Αθήνα, ενώ στη Πάτρα, διεξήχθη το Τουρνουά Πάσχα Ανδρών -Γυναικών στο χώρο της Τ.Ε. στο ΠΕΑΚ Τόφαλος και Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμΕΑ στην αίθουσα της Τ.Ε. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

 

Για μία ακόμα φορά οι Φοίνικες Πάτρας διακρίθηκαν στο Ομαδικό Κορασίδων κατακτώντας τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, συνεχίζοντας τη παράδοση που θέλει τη πατρινή ομάδα να είναι σχεδόν κάθε χρόνο στο βάθρο στις μικρές κατηγορίες των κοριτσιών.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο ΣΕΦ, στη 1η φάση των ομίλων,  οι Φοίνικες αγωνίστηκαν στον 1ο όμιλο και κέρδισαν τους ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 3-1 (2 νίκες Γερασιμάτου Ιωάννα, 1 νίκη Αθανασοπούλου Χριστίνα) και ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΓΣ 3-0 (από μία νίκη Γερασιμάτου Ιωάννα, Αθανασοπούλου Χριστίνα και Ηλιοπούλου βασιλική) , ενώ ηττήθηκαν από τον ΑΡΗ 2006 που ήταν το 1ο φαβορί της διοργάνωσης. Έτσι πέρασαν ως 2οι στα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου αντιμετώπισαν τη Σαλαμίνα .

Στα ημιτελικά έχοντας κλειδώσει τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο τα κορίτσια του Δημήτρη Ντεμίρη τα έπαιξαν όλα για όλα για μία θέση στον τελικό. Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν αυτό που ήθελαν αφού βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, αλλά με δύο νίκες από τις Αθανασοπούλου και Γερασιμάτου έφεραν το παιχνίδι στα ίσα  (2-2). Στο τελευταίο παιχνίδι που ήταν το διπλό αγωνιστήκαν οι Αθανασοπούλου/Ηλιοπούλου αλλά δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και ηττήθηκαν από τις Σόφρα και Ανδριανού, οι οποίες στη συνέχεια βγήκαν και πρωταθλήτριες στο Διπλό Κορασίδων .

 

Στο Τουρνουά Πάσχα Ανδρών –Γυναικών που έγινε στο ΠΕΑΚ Τόφαλος τη Κυριακή, υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών καθώς και από ανεξάρτητους που αγωνίστηκαν σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα μίας και το έπαθλο ήταν από ένα αρνί για τους άνδρες και τις γυναίκες, χορηγία της Εταιρίας Εμπορίας Κρεάτων CARNA .

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ειδικά στη κατηγορία των ανδρών με 65 αθλητές παρόντες, ενώ στις γυναίκες έπαιξαν 12 αθλήτριες, στους οποίους περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες της Πάτρας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και έγιναν παιχνίδια εντυπωσιακά με μεγάλο ανταγωνισμό που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που παρακολούθησαν πολύ καλό θέαμα.

Τα δύο αρνιά που πρόσφερε η CARNA τα πήραν ο Τσεγγενές Ανδρέας που πήρε τη 1η θέση στους άνδρες και η Παρίδη Κωνσταντίνα που βγήκε 1η στις γυναίκες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΑΠΛΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

1.       ΤΣΕΓΓΕΝΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΣ ΙΦΙΤΟΣ)

2.       ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΟ ΠΑΓΩΝΑ)

3.       ΞΟΥΡΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)

3.  ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ)]

 

ΑΠΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.  ΠΑΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)

2. ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)

3. ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ)

3. ΠΑΡΙΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 

Αποκορύφωμα της αγωνιστικής δράσης του Σαββατοκύριακου ήταν ένα ιδιαίτερο τουρνουά για Άτομα με Ειδικές  Ανάγκες που διοργάνωσε το σωματείο ΑμΕΑ Ήφαιστος σε συνεργασία με την Τ.Ε.  Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδας.

Συμμετείχαν 16 αθλητές και αθλήτριες σε καροτσάκια και 10 όρθιοι, οι οποίου ήταν από τη Πάτρα  αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και πολύ σημαντική ήταν η παρουσία των θεατών που βρέθηκαν στο στάδιο για να ενισχύσουν και να εμψυχώσουν τους αθλητές.

Από οργανωτική άποψη οι αγώνες ήταν άψογοι και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν σε ένα όμορφο περιβάλλον  και να περάσουν καλά με το αγαπημένο τους άθλημα.

Οι νικητές ήταν:

ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΙ

1. ΣΤΑΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

2. ΦΡΑΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3. ΧΑΛΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

 

ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΡΘΙΟΙ

1. ΜΟΥΧΘΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

3. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

Να σημειώσουμε, ότι φέτος θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς η δραστηριότητα στη περιοχή μας μέχρι   το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου με το Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων που θα γίνει στα μέσα Μαΐου, το Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Βόχας που διοργανώνει η Τ.Ε. στις 31-5/1-6, ενώ στη Πάτρα θα διεξαχθεί και η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ομαδικών και Ατομικών Αγωνισμάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων στις 7-9/6/2014, η μοναδική τελική φάση που θα γίνει εκτός Αθηνών τα τρία τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports