Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Απόλλων Πάτρας γίνεται...πράσινος

Ο Απόλλων Πάτρας γίνεται...πράσινος

Στο ΕΣΠΑ η βελτίωση των εγκαταστάσεών του και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Απόλλων Πάτρας με βασικό θέμα την ένταξή του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την βελτίωση των εγκαταστάσεών του και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ. Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Φίλιππος Καμίσης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Βασίλης Λιανός έδωσαν συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα για τη νίκη της επί του ΚΑΟΔ και την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στα προς υλοποίηση έργα, αυτά έχουν προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, εκ των οποίων ο Απόλλων θα συμμετάσχει με ποσό 80.000 ευρώ. Το 50% (40.000 ευρώ) της συμμετοχής του Απόλλωνα θα καλυφθεί από το υπάρχον μετοχικό κεφάλαιο και το υπόλοιπο 50% (40.000 ευρώ) από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτή την επένδυση ο Απόλλων θα μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα και θα αλλάξει επίπεδο. Επίσης, γίνεται ο πρώτος Αθλητικός Σύλλογος στην Ελλάδα που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, ενώ είναι ήδη ο πρώτος Αθλητικός Σύλλογος που στηρίζει την ομάδα του με εταιρεία Λαϊκής Βάσης.

«Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να βρεθεί, καθώς εγγυάται την συνέχιση της υγιούς οικονομικής διαχείρισης στην ομάδα μας. Κάτι που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη λειτουργίας για την διοίκηση του Απόλλωνα» τόνισε διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Κώστας Καραπάνος και πρόσθεσε: «Καλούμε λοιπόν όλους τους φιλάθλους, όλους τους Πατρινούς, να σταθούν και αυτή την φορά στο πλευρό της ομάδας. Να συμμετάσχουν στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για να κάνουμε τον Απόλλωνα ακόμα πιο δυνατό! Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις βελτιώσεις που επιφέρει στις Ακαδημίες και την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, δείχνει έμπρακτα ότι ο Απόλλων είναι ένας Σύλλογος δομημένος σε σύγχρονα πρότυπα και υιοθετεί τεχνοκρατικό τρόπο εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας. Πρέπει να σας πούμε ότι ο Απόλλων, εκτός από πρώτος Σύλλογος στην Ελλάδα με τρία κλειστά και τρία ανοικτά σύγχρονα γήπεδα γίνεται και ο πρώτος Σύλλογος πανελλαδικά που υλοποιεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ελπίζουμε να μιμηθούν κι άλλες ομάδες το παράδειγμά μας».

Οι προεγγραφές για την συμμετοχή όσων είναι ήδη μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ξεκινάει από σήμερα και στο τέλος του μήνα θα μπορούν νέοι υποψήφιοι μέτοχοι να προεγγραφούν για να αγοράσουν μετοχές. Το επόμενο διάστημα ο Απόλλων Πάτρας θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία.

Στο πλάνο της ένταξης του Απόλλωνα Πάτρας στο ΕΣΠΑ και τους στόχους του προγράμματος αναφέρθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου, Άρης Μαμασιούλας και Γιώργος Καββαδίας, οι οποίοι ανέλαβαν την εκπόνηση και την υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα επενδυτικό πλάνο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που σχεδιάστηκε έχοντας τρεις στόχους:

Πρώτον, την αύξηση του βαθμού εξυπηρέτησης των θεατών, αλλά και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεύτερον, την αύξηση των εσόδων από χορηγίες από την διαφημιστική προβολή και τα εισιτήρια. Τρίτον, την μείωση των δαπανών και του ενεργειακού αποτυπώματος για να γίνει το γήπεδο του Συλλόγου πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων επελέγησαν να γίνουν οι παρακάτω επενδύσεις:

  1. Σύστημα διαχείρισης ενέργειας BMS: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση έξυπνων αισθητήρων καταγραφής και ελέγχου όλων των ενεργειακών σημείων του γηπέδου (φωτισμός, θέρμανση, εξαερισμός κλπ) με αποτέλεσμα τη βέλτιστη λειτουργία του γηπέδου.
  2. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης εισιτηρίων και πελατών της εταιρίας κατά όλο τον κύκλο του προϊόντος. Το σύστημα αυτό θα αποτελέσει από τις πρώτες εφαρμογές καινοτόμου λύσης αναπτυγμένη ειδικά για τον Απόλλωνα από πατρινή εταιρία.
  3. Ψηφιακός πίνακας αποτελεσμάτων (Video Wall): Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ψηφιακού πίνακα όπου θα φαίνονται αναλυτικές πληροφορίες και στατιστικά του αγώνα πέραν του υπάρχοντος κεντρικού επίσημου κρεμαστού πίνακα του γηπέδου.
  4. Αναβάθμιση του κεντρικού πίνακα αποτελεσμάτων: Αφορά την αναβάθμιση του κεντρικού κρεμαστού πίνακα αποτελεσμάτων του γηπέδου με την αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως σε LED με 90% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μηδενική πλέον ανάγκη συντήρησης (διάρκεια ζωής 50.000 ώρες).
  5. Αναβάθμιση ηχητικής εγκατάστασης: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονης ισχυρής ηχητικής εγκατάστασης, που θα μπορεί να καλύπτει όλα τα σημεία των θεατών με υψηλή ποιότητα ήχου και λόγου.
  6. WiFi HOTSPOT: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος WiFi με κάλυψη τους εσωτερικούς χώρους και τον περίβολο του γηπέδου όπου αγωνίζεται η ομάδα.
  7. Φωτισμός κεντρικού γηπέδου υψηλής απόδοσης: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση νέου συστήματος φωτισμού του κεντρικού γηπέδου με προβολείς LED με υπολογιζόμενη μείωση της άμεσης κατανάλωσης  ενέργειας κατά 50% αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας του φωτισμού.
  8. Αναβάθμιση συστήματος παραγωγής ZNX:Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση αναβαθμισμένου συστήματος παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με την τοποθέτηση λέβητα βιομάζας κατάλληλου για πυρηνόξυλο, που αφθονεί στην περιοχή της Πάτρας  αλλά και την αναβάθμιση της πεπαλαιωμένης πλέον ηλιοθερμικής διάταξης του γηπέδου με συλλέκτες  επιλεκτικού τύπου υψηλής απόδοσης.
  9. Καθίσματα κεντρικού γηπέδου: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 1.700 πλαστικών καθισμάτων ώστε όλες οι θέσεις καθήμενων του κεντρικού γηπέδου να αντιστοιχούν σε πλαστικό καρεκλάκι αναβαθμίζοντας την άνεση των θεατών αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα κατάληψης  συγκεκριμένης θέσης.

10.  Αναβάθμιση γυμναστηρίου: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων γυμναστικής για την παροχή υπηρεσιών εκγύμνασης ενηλίκων.

11.  Εξοπλισμός γραφείου: Αφορά την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού γραφείου για την υποστήριξη της λειτουργίας της εγκατάστασης.

12.  Διαχωριστικό προπονητηρίων: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση εύκαμπτου ηχομονωτικού διαχωριστικού μεταξύ των δύο προπονητηρίων με ηλεκτρικό μηχανισμό  αναδίπλωσης, για την απομονωμένη και παράλληλη λειτουργία των δύο χώρων ως γηπέδων ή χώρου εκδηλώσεων.

13.  Φωτοβολταϊκό σύστημα 15KW: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του γυμναστηρίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

14.  Παρκέ προπονητηρίων: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση παρκέ προδιαγραφών FIBA στο ένα προπονητήριο.

15. Κλιματισμός βοηθητικών γηπέδων: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση δικτύου σωληνώσεων και σωμάτων τύπου fan-coil (συνολικής ισχύος ~100KWth) για τη θέρμανση του χώρου τροφοδοτούμενα από την κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης του γηπέδου και παρακολούθηση της κατανάλωσης με κατάλληλους θερμιδομετρητές.

16.  Φωτισμός προπονητηρίων με φωτιστικά υψηλής απόδοσης: Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση νέου συστήματος φωτισμού των προπονητηρίων με προβολείς LED με υπολογιζόμενη μείωση της άμεσης κατανάλωσης  ενέργειας κατά 50% αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας του φωτισμού.

17.  Σύστημα διαχείρισης πελατών: Αφορά την προμήθεια και λειτουργία λογισμικού για ολοκληρωμένη παρακολούθηση/διαχείριση των πελατών της εταιρίας.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου από την διοίκηση του Απόλλωνα παραβρέθηκαν (εκτός των προαναφερθέντων) οι: Γιώργος Καρατζάς, Ευαγγελία Νιάρου, Νίκος Μπινιέρης, Σωτήρης Χαλκιόπουλος, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Σπύρος Δενδρινός, Μιχάλης Νταβλούρος, Νίκος Φουτρής.

Τέλος, οι διοικούντες του Απόλλωνα ανακοίνωσαν χθες την μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά σε 5, 10 και 15 ευρώ. «Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο και κάνουμε δώρο στον κόσμο την σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων» τόνισε ο Β. Λιανός ενώ ο Κ. Καραπάνος σημείωσε ότι η αθρόα προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο θα είναι μια ηθική επιβράβευση για την ομάδα που μας έχει κάνει όλους υπερήφανους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports